Οι οπαδοί της Μπενφίκα απειλούν να σκοτώσουν τον πρόεδρό τους αν δεν παραιτηθεί

Ο Luis Filipe Vieira και η οικογένειά του δέχθηκαν απειλές θανάτου μετά την Benfica χτυπήθηκε από το Europa League από την Arsenal.

Ο πρόεδρος της Μπενφίτσα για σχεδόν 17 χρόνια, Luis Filipe Vieira, επανεξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο με πάνω από το 62% των ψήφων. Ο Vieira κέρδισε την εμπιστοσύνη των περισσότερων οπαδών με τις υπογραφές του Jan Vertonghen και του Darwin Nunez και μια υπόσχεση για μεγαλύτερη παρουσία στην Ευρώπη.

Ωστόσο, τα πρόσφατα αποτελέσματα του συλλόγου στο πορτογαλικό πρωτάθλημα τους άφησαν 15 πόντους μακριά από τους τοπικούς αντιπάλους Sporting. Στην πραγματικότητα, η Benfica κατέχει σήμερα την 4η θέση στο πρωτάθλημα και περνούν ένα από τα χειρότερα ξόρκια του αιώνα. Αν και οι οπαδοί ήταν ήδη αναστατωμένοι με την ηγεσία του Βιέιρα, τα πράγματα κλιμακώθηκαν ακόμη περισσότερο με την έξοδο του συλλόγου από τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

«Ήμουν σίγουρος ότι χρειαζόταν μια αλλαγή», μας είπε πρόσφατα ο πρώην παίκτης της Benfica Isaias σε αποκλειστική συνέντευξη. «Οι υποστηρικτές υποφέρουν τώρα από πρώτο χέρι τις συνέπειες της άρνησής τους να αλλάξουν».

Παρ’ όλα αυτά, οι διαμαρτυρίες έφθασαν σε απαράδεκτο επίπεδο αυτό το Σάββατο. Κάποιοι υποστηρικτές αποφάσισαν να βάλουν δυνατά μηνύματα στις πύλες έξω από το Estadio da Luz. Στα πανό, οι οπαδοί απείλησαν να σκοτώσουν τον Βιέιρα και την οικογένειά του αν δεν παραιτηθεί από την προεδρία. Στην πραγματικότητα, οι πινακίδες αφίσας δήλωσαν σαφώς: «Vieira, παραιτείστε ή θα σας σκοτώσουμε». Επιπλέον, ένα άλλο πανό έγραφε: «Θάνατος στην οικογένεια Βιέιρα».

Η Μπενφίκα δεν έχει ακόμη αντιδράσει επίσημα στα τελευταία γεγονότα καθώς η ομάδα του Χόρχε Χεσούς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Λεωφόρο Ρίο τη Δευτέρα. Στην πραγματικότητα, κάποιοι θαυμαστές αμφισβήτησαν γιατί τα πανό είχαν τοποθετηθεί μέσα στις πύλες. Οι υποστηρικτές ισχυρίστηκαν ότι ο Πρόεδρος προσπαθούσε να μοιάζει με το θύμα αφού τα πρώην λάβαρα δεν είχαν απειλήσει τη ζωή τους.