Οι ευρωπαϊκές ελπίδες του Έβερτον εξακολουθούν να ζουν μετά το λάθος του Μπράιτον — Ancelotti

Επεκτείνοντας το νικηφόρι τους στο πρωτάθλημα σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, οι Toffees βαθύτωσαν περαιτέρω τις πιθανότητές τους για έναν τερματισμό κορυφαίων έξι.

Ο Carlo Ancelotti Everton είναι «ακόμα στον αγώνα» για την επίτευξη των ευρωπαϊκών προκριματικών μετά το αδιέξοδο χωρίς στόχο με το Μπράιτον τη Δευτέρα.

Η Έβερτον θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές της να πάρει μια θέση στην Ευρώπη με νίκη, καθώς τρεις βαθμοί θα τους είχαν ανεβάσει πάνω από το Τότεναμ και λίγο κάτω από το Λίβερπουλ — και οι δύο έχουν παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο — στην έβδομη θέση.

Παραμένουν σε οκτώ επί 48 σημεία μετά από ένα ακόμη απογοητευτικό αποτέλεσμα, ένα σημείο πίσω από το Τότεναμ και τέσσερις πίσω από το Λίβερπουλ.

«Φυσικά, είναι πιο δύσκολο τώρα, οι πέντε, αλλά είναι ένα σημείο», είπε ο Ancelotti μετά τον αγώνα, μέσω Four Four Two.

«Είναι ένα σημείο που μέσα από το καλό ομαδικό πνεύμα, αν και φυσικά με την μπάλα θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, είχαμε δυσκολίες να χτίσουμε από πίσω, χάσαμε πολλά περάσματα.

«Νομίζω ότι είμαστε ακόμα στον αγώνα, αλλά όπως είπα είναι πιο δύσκολο. Αλλά τώρα στα επόμενα οκτώ παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε, υπάρχουν πολλά να παίξουμε (για) και ομάδες που είναι πολύ κοντά μας και ο αγώνας μαζί μας, είμαστε ακόμα εκεί.

«Φυσικά είναι μια δύσκολη στιγμή επειδή έχουμε πολλούς παίκτες έξω, αλλά ελπίζω να ανακτήσω μερικούς παίκτες για την Παρασκευή και να πολεμήσω ενάντια στην Τότεναμ.»