Οι Ενωμένοι Άνθρωπος εξαρτώνται πολύ από τον Φερνάντες; Solskjaer δίνει την ετυμηγορία του

Η βουτιά του πορτογαλικού αστέρα σε μορφή συνέπεσε με τους Red Devils να κερδίσουν μόνο ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Ole Gunnar Solskjaer έχει αντικρούσει την ιδέα ότι η Manchester United έχει γίνει πολύ εξαρτημένη από τον Bruno Fernandes επιμένοντας ότι ο μέσος βασίζεται στους συμπαίκτες του όσο και σε αυτόν.

Ο Fernandes δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να εγκατασταθεί στο Old Trafford μετά την άφιξή του από το Sporting CP τον Ιανουάριο του 2020. Είναι ήδη αναπόσπαστο μέρος της ομάδας, έχοντας καταφέρει 28 γκολ και 18 ασίστ σε 52 εμφανίσεις.

Ο 26χρονος υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακός στην τρέχουσα εκστρατεία. Οι 18 συμμετοχές του, στην πραγματικότητα, αποτελούν το 49% των 37 γκολ του συλλόγου μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Και με τον Φερνάντες να έχει αποτύχει είτε σε ένα γκολ είτε να βοηθήσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, η United έχει κερδίσει μόλις δύο φορές. Έπεσαν ακόμη και σε μια έκπληξη 2-1 απώλεια σπίτι στο κάτω μέρος πλευρά Sheffield τελευταία φορά έξω.

«Ο Μπρούνο έχει έρθει και βοήθησε την ομάδα, χωρίς αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο Solskjaer όπως αναφέρεται στο The Guardian.

«Έχει έρθει σε μια εποχή που χρειαζόμασταν τον τύπο του παίκτη του, και ο Μπρούνο μπήκε σε μια ομάδα που κάνει τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητές του να υλοποιηθούν.

«Ήρθε σε μια ομάδα που του ταιριάζει και ταιριάζει στην ομάδα. Αυτό πάει χέρι-χέρι. Αν οι παίκτες δεν τρέξουν, ο Μπρούνο δεν μπορεί να παίξει τις κάρτες του. Αν ο Μπρούνο δεν μπορεί να παίξει τις κάρτες του, οι παίκτες δεν μπορούν να τρέξουν.

«Είναι μέρος μιας αλυσίδας εδώ και είμαι σίγουρος ότι ο Μπρούνο θα έλεγε ότι εκτιμά επίσης τους συμπαίκτες του και ότι τον βοηθούν στα παιχνίδια.»

Το αφεντικό των Red Devils πρόσθεσε στον Fernandes: «Από την πρώτη μέρα, ήρθε και ήθελε να επηρεάσει το περιβάλλον, το περιβάλλον παιχνιδιού, το προσωπικό. Ήταν μια μεγάλη προσθήκη.

«Είναι τόσο ταπεινός άνθρωπος, εργάζεται σκληρά, και νομίζω ότι όλοι έχουν δει τι έχει κάνει στο γήπεδο. [Είμαι] πολύ ευχαριστημένος με τον πρώτο του χρόνο και μακάρι να συνεχιστεί, γιατί όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, τόσο περισσότερη πίεση θα ασκείται σε εμάς και σε αυτόν, γιατί τώρα τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάνω του, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα χειριστεί αυτή την πίεση μια χαρά».

Η United θα ταξιδέψει στο στάδιο της Emirates το Σάββατο το βράδυ για να αντιμετωπίσει την Arsenal στην Πρέμιερ Λιγκ.