Οι αστέρες της Πρέμιερ Λιγκ ήξεραν ότι η Ευρωπαϊκή Super League

Ο Άντρος Τάουνσεντ ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ ήξεραν ότι η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ θα αποτύχει.

Το Crystal Palace προς τα εμπρός Andros Townsend είναι ευγνώμων για το ρόλο που διαδραμάτισαν οι οπαδοί στο να βεβαιωθούν ότι η Ευρωπαϊκή Super League δεν θα δει ποτέ το φως της ημέρας.

Ειδήσεις ότι το λεγόμενο «μεγάλο έξι» της αγγλικής κορυφαίας πτήσης είχε συμφωνήσει να γίνει ιδρυτικά μέλη μιας νέας ελίτ Super League έστειλε σοκ μέσα από το άθλημα το βράδυ της Κυριακής.

Ωστόσο, η Super League είχε τελειώσει πριν ξεκινήσει, με την πλειοψηφία των ιδρυτικών συλλόγων να αποσυρθούν, ξεκίνησε από τις αγγλικές πλευρές.

Ο Τάουνσεντ λέει ότι οι παίκτες έμειναν στο σκοτάδι και άκουσαν μόνο για τις εξελίξεις στο Twitter, όπως όλοι οι άλλοι.

Αντανακλώντας τις τελευταίες δύο ημέρες, ο 29χρονος αναφέρει ότι τα σχέδια της Super League ήταν «καταδικασμένα» τη στιγμή που η FIFA και η UEFA απείλησαν να απαγορεύσουν τα αστέρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρώ.

«Υπήρξε πολλή φλυαρία στο καμαρίνι», δήλωσε ο εξτρέμ του παλατιού να TalkSport.

«Τελικά είδαμε γιατί όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, είδαμε τη δύναμη των οπαδών, τη δύναμη των παικτών, τη δύναμη της δημοσιογραφίας, τους ειδήμονες και συλλογικά συγκεντρωθήκαμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο απερίσκεπτος διαγωνισμός δεν θα δει το φως της ημέρας».

Μιλώντας για το πώς οι παίκτες το ανακάλυψαν, ο Τάουνσεντ είπε: «Στο Twitter».

«Είναι αστείο, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουμε αυτές τις εσωτερικές πληροφορίες και γνωρίζουμε πράγματα και παίρνουμε τα πράγματα νωρίς, αλλά όχι, ανακαλύπτουμε το ίδιο όπως όλοι οι άλλοι, μόνο στο Twitter».

«Δεν μιλήσαμε καθόλου από το κλαμπ ή κάτι τέτοιο, ούτε καν φτάσαμε σε εκείνο το στάδιο γιατί με όποιον μίλησα, ήμασταν ανένδοτοι ότι ο διαγωνισμός δεν θα έβλεπε ποτέ το φως της ημέρας.

«Δεν υπήρχε τρόπος να λειτουργήσει, έτσι δεν υπήρχε ανάγκη για επίσημη συνάντηση ή κάτι τέτοιο, ξέραμε ότι σε μερικές μέρες αυτό το πράγμα θα ξεθυμάνει και θα είχε φύγει, και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν η περίπτωση.

«Δεν μπορούσα να δω πώς μια μορφή σαν αυτή θα μπορούσε ποτέ να δει το φως της ημέρας, έτσι το σωστό πράγμα έγινε τελικά.

«Μόλις η UEFA και η FIFA βγήκαν και είπαν ότι θα αρχίσουν να απαγορεύουν τους παίκτες από διεθνείς και δεν θα μπορείτε να παίξετε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρώ — δεν υπήρχε τρόπος να το ξεπεράσετε. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της καριέρας κάθε παίκτη, οπότε όταν συνέβη αυτό ξέραμε ότι ήταν καταδικασμένο».