«Νομίζω ότι ο Φιλ Φόντεν μπορεί κάποια μέρα να κερδίσει το Μπαλόν Ντ’ Ορ»

Λόγω των τελευταίων εμφανίσεων του στο Μάντσεστερ Σίτι, κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι ο Phil Foden μπορεί κάποια μέρα να κερδίσει το Ballon d’Or όταν μεγαλώσει.

Η ποιότητα του Phil Foden έχει αναφερθεί σε αυτή την ιστοσελίδα αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά ορισμένοι επαγγελματίες πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει ακόμη και το Ballon d’Or. Ο πρώην παίκτης του Μάντσεστερ Σίτι Τρέβορ Σινκλέρ φαίνεται να πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει με τον νεαρό. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με TalkSport, δήλωσε κατ ‘αποκοπή ότι ο Phil έχει ό, τι χρειάζεται για να ανταγωνιστεί κάποια μέρα για το βραβείο. Θα σας πούμε τα πάντα για αυτά που είπε εδώ: «Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να είναι [αρκετά καλός για να κερδίσει το Μπαλόν Ντ’ Ορ] αν κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος και συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα όπως είναι.

«Νομίζω ότι είναι ήδη στη συζήτηση για τον Νεαρό Παίκτη της Χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και, ενδεχομένως, ακόμη και στο σύνολό του Παίκτη της Χρονιάς ήταν τόσο καλός και συνεπής. Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο γρήγορος είναι επίσης. Όχι μόνο όταν σπριντ αλλά κινείται με την μπάλα και την απίστευτη ισορροπία του και από τις δύο πλευρές. Νομίζω ότι ο Πεπ έχει βγει και είπε πολλές φορές ότι έχει ένα μάτι για γκολ, έχει δει αυτό το δυναμικό μέσα του. Ακούστε, είναι 20 χρονών και μιλάμε για το ότι είναι υποψήφιος για το Ballon d’Or, λέει πολλά για το αγόρι.»

Ο Κάρλς Πουγιόλ δίνει στον Φόντεν τη σφραγίδα της έγκρισής του.

Αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό κομπλιμέντο που μπορεί να πάρει ο Φιλ Φόντεν είναι από έναν θρύλο της FC Barcelona που τον είδε να παίζει ενάντια στο Λίβερπουλ. Δεν μπορούν όλοι να τραβήξουν την προσοχή του Carles Puyol, αλλά εγκωμιάζει δημοσίως τον νεαρό μετά το παιχνίδι. Το έκανε αμέσως μετά την εντυπωσιακή επίδειξη που έδωσε στο Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη ενάντια στους Ρεντς. Ο Puyol αποφάσισε να στείλει ένα σύντομο αλλά ακριβές tweet στο οποίο έγραψε: «Phil Foden, τι παίκτης».

Αν λάβεις αυτή τη σφραγίδα έγκρισης από έναν από τους καλύτερους υπερασπιστές της ιστορίας, μπορείς να είσαι ήσυχος γνωρίζοντας ότι είσαι στο σωστό δρόμο. Αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Φιλ θα έχει μια σπουδαία καριέρα αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Ο Pep Guardiola έχει ένα φανταστικό μάτι για αυτό το είδος του ταλέντου και πραγματικά βρήκε ένα λαμπρό στο Foden.