Νιγηρία: Πρώην αφεντικό των Super Falcons επικρίνει τον Peseiro για «χλιαρή στάση»

Ο νεοδιορισμένος προπονητής της Νιγηρίας δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει στους πρώτους αγώνες του επικεφαλής των Super Eagles.

Ο πρώην διευθυντής της εθνικής ομάδας γυναικών της Νιγηρίας Godwin Izilein επέκρινε τον Jose Peseiro για την κακή του εκκίνηση με τους Super Eagles.

Ο Πεσέιρο ανέλαβε τη θέση της στη Νιγηρία μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις των Super Eagles στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Μετά από δύο ήττες εναντίον του Μεξικού και του Εκουαδόρ, η πλευρά του Peseiro κέρδισε τη Σιέρα Λεόνε στον πρώτο προκριματικό AFCON την περασμένη εβδομάδα.

Οι Σούπερ Αετοί στη συνέχεια διέλυσαν Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 10-0 τη Δευτέρα. Ωστόσο, το Izilein δεν βλέπει σημαντική βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο η Νιγηρία προσεγγίζει τους αγώνες.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Νιγηρίας, είπε: «Δεν έχω δει ακόμα κάτι νέο, παραμένει το ίδιο παλιό μοτίβο παιχνιδιού. Η χλιαρή στάση απέναντι στα παιχνίδια πρέπει να αλλάξει.

«Δεν έχουν μαχητικό πνεύμα, είναι μόνο ο Victor Osimhen που το κάνει αυτό και δεν παίρνει μια καλή μπάλα από τους φτερωτές. Αυτός (Osimhen) χρειάζεται αυτά τα βαθιά διεισδυτικά περάσματα.

«Το βασικό γεγονός είναι ότι ακόμα δεν παίζουμε ως ομάδα, ότι το ατομικό παιχνίδι είναι ακόμα πολύ ορατό στα παιχνίδια μας.

«Υπάρχει επίσης ανάγκη να εισαχθεί στο στοιχείο της ομάδας της ταχύτητας, είναι πολύ αργή για τα γούστα μου.

«Ένας άλλος χαμένος κρίκος είναι αυτός των δημιουργικών μεσαίων. Με αυτό, θα δημιουργήσει αυτή την αποτελεσματικότητα στην επίθεση μας και θα καλύψει την άμυνα.

«Οι παίκτες μας θα πρέπει επίσης να θυμούνται ότι από το pull-out πετυχαίνοντας μεγάλα γκολ.

«Δεν υπάρχει τίποτα νέο με τους Eagles κάτω από την τρέχουσα προπονητή. Για να γιορτάζουμε 10 γκολ, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ρυθμό για τον οποίο είναι γνωστοί οι Αετοί».