Νιγηρία: Ο Eguavoen ξεκαθαρίζει τα συναισθήματά του σχετικά με το διορισμό του Peseiro

Ο Πορτογάλος προπονητής θα ξεκινήσει τη δουλειά του ως ο νέος διευθυντής των Super Eagles μετά το AFCON.

Ο Αυγουστίνος Eguavoen έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής μέχρι στιγμής. Η Νιγηρία κέρδισε τα πρώτα δύο παιχνίδια εναντίον Αιγύπτου και Σουδάν υπό τον πρώην αρχηγό τους, εξασφαλίζοντας πρόκριση για τη φάση νοκ-άουτ.

Ωστόσο, ο 56χρονος θα παραιτηθεί σύντομα από το ρόλο του. Δύο εβδομάδες πριν από το τουρνουά, η Νιγηρία ανακοίνωσε την απόφασή της να διορίσει τον Jose Paseiro ως νέο μάνατζερ.

Ωστόσο, ο πρώην διαχειριστής του Πόρτο δεν θα βρίσκεται στο dugout παρά μόνο μετά το AFCON. Ο Eguavoen, ο οποίος αντικατέστησε τον μακροχρόνιο διευθυντή των Super Eagles Gernot Rohr νωρίτερα αυτό το έτος, υποστήριξε την απόφαση διορισμού του Paseiro.

«Ήμουν μέλος της ομάδας που πήρε συνέντευξη από μερικούς προπονητές. Και ως τεχνικός διευθυντής συμμετείχα επίσης, το οποίο είναι μια πλήρη πίστωση για το NFF», είπε (μέσω του BBC).

«Εξακολουθεί να εξαρτάται από την ομοσπονδία να αποφασίσει. Αλλά αν έχει υπογραφεί ένα συμβόλαιο, πρέπει να το σεβαστούμε.

«Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αν έρθει ο Χοσέ Πεσέιρο, θα έχουμε μια πολύ καλή εργασιακή σχέση. Ξέρω το έδαφος, αυτός όχι.

«Πρέπει να του παρέχουμε την πλατφόρμα για να είναι άνετος, να χαλαρώνει και να κάνει τη δουλειά του. Θα τον υποστηρίξω από τα βάθη της καρδιάς μου 100%, γιατί δεν πρόκειται για μένα, αλλά για τη χώρα».

Θα μείνει ο Ιγκουαβόεν πέρα από το AFCON;

Οι παραστάσεις AFCON της Νιγηρίας έχουν δημιουργήσει φήμες σχετικά με τον πιθανό διορισμό του Eguavoen ως μόνιμο διευθυντή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του NFF Αμάγου Πίννικ άφησε να εννοηθεί ότι ο τρεις φορές νικητής του AFCON ενδέχεται να παραμείνει στη θέση του εάν η Νιγηρία κερδίσει το τουρνουά. Ωστόσο, ο διευθυντής λέει ότι προτιμά να εστιάζει στα επερχόμενα φωτιστικά της πλευράς του.

«Η αποστολή μου είναι να συνεργαστώ με αυτούς τους καταπληκτικούς παίκτες και συναδέλφους στο Καμερούν», πρόσθεσε το αφεντικό των Super Eagles.

«Έχουμε δώσει στους παίκτες την ελευθερία να διασκεδάσουν και στους οπαδούς ένα λόγο να πιστέψουν ξανά στην ομάδα.

«Αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε προσοχή σε όσους μας αποκαλούν αγαπημένους του τουρνουά τώρα. Δεν ελέγχω τι θα συμβεί στο τέλος του διαγωνισμού.

«Οτιδήποτε εκτός της εντολής μου δεν εξαρτάται από μένα και θέλω απλώς να επικεντρωθώ στον επόμενο αντίπαλο και να το αναλάβω από εκεί».

Ο πρώην αμυντικός έχει περάσει στο παρελθόν δύο ξόρκια ως προπονητής της Νιγηρίας. Το NFF τον προσέλαβε ως μόνιμο προπονητή από το 2005 έως το 2007 προτού τον διορίσει ως επιστάτη διευθυντή το 2010.