Νιγηρία: Ο Eguavoen εξηγεί τις επιλογές του εναντίον της Γουινέας-Μπισάου

Ο μάνατζερ των Super Eagles έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με μια πολύ αλλαγμένη σύνθεση.

Η Νιγηρία νίκησε τη Γουινέα-Μπισσάου 2-0 για να τερματίσει τη φάση των ομίλων Κύπελλο Αφρικής με ένα τέλειο ρεκόρ τριών νικών. Οι Super Eagles, που προκρίθηκαν πριν από το παιχνίδι, έπαιξαν με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο τους αγώνα.

Από τους παίκτες που έπαιξαν εναντίον της Αιγύπτου και του Σουδάν, μόνο ο William Troust-Ekong, ο Kelechi Iheanacho και ο Wilfred Ndidi κράτησαν τις θέσεις τους. Πριν το παιχνίδι, υπήρχαν φόβοι ότι οι αλλαγές θα κόστιζαν στους Σούπερ Αετούς την πρώτη θέση της ομάδας.

Ωστόσο, η Νιγηρία κατάφερε να πετύχει μια εύκολη νίκη πριν από το στάδιο του νοκ-άουτ. Ο Ουμάρ Σαντίκ σκόραρε το ανοιχτήρι για την πλευρά του Austin Eguavoen λίγο πριν την ώρα, πριν το Τρουστ-Εκονγκ διπλασιάσει το προβάδισμα αργότερα.

Σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα, ο Eguavoen μίλησε για τις αποφάσεις του στη σύνθεση για το παιχνίδι.

«Έπρεπε να δώσουμε σε κάποιους παίκτες λίγη ξεκούραση, όπως ήταν απαραίτητο», είπε το αφεντικό της Νιγηρίας (μέσω Modo).

«Και τώρα να δούμε αυτούς που δεν έχουν παίξει πώς μπορούν να ανταπεξαχθούν όταν πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και, φυσικά, ένα τεράστιο τουρνουά σαν αυτό.»

Η Νιγηρία θα παίξει τον τελευταίο αγώνα 16 την Κυριακή. Οι Σούπερ Αετοί θα αντιμετωπίσουν μια τρίτη ομάδα από τον όμιλο Β (Μαλάουι), τον Όμιλο Ε (Ακτή Ελεφαντοστού, την Ισημερινή Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε ή την Αλγερία) ή τον όμιλο F (Γκάμπια, Μάλι ή Τυνησία).