Νιγηρία αιχμή για AFCON 2021 δόξα

Ο ειδικός του αφρικανικού ποδοσφαίρου Johnathan McKinstery έχει δώσει άκρη στη Νιγηρία να πάει μέχρι το δρόμο και να κερδίσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η Νιγηρία έχει προλάβει να κερδίσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021 από τον ειδικό του αφρικανικού ποδοσφαίρου Johnathan McKinstery.

Οι Super Eagles έχουν κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το διαγωνισμό και έχουν κάνει μέχρι τα στάδια νοκ-άουτ αφού κέρδισαν και τα τρία ομαδικά τους παιχνίδια.

Νίκησαν την Αίγυπτο, το Σουδάν και τη Γουινέα-Μπισάου και έχουν δημιουργήσει έναν γύρο 16 συγκρούμενων με την Τυνησία, η οποία έχασε δύο από τους εναρκτήριους αγώνες τους.

Και ο McKinstery, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο αφρικανικό ποδόσφαιρο, πιστεύει ότι η Νιγηρία έχει ό, τι χρειάζεται για να κερδίσει το AFCON 2021.

«Η Νιγηρία έχει τη δεύτερη νεότερη ομάδα στο τουρνουά και έχει ξεκινήσει τόσο δυνατά», δήλωσε ο McKinstery στο Mirror Football.

«Παραδοσιακά, οι ομάδες που ξεκινούν τα τουρνουά πολύ καλά δεν πηγαίνουν για να σηκώσουν το τρόπαιο — μπορούν να καούν μέχρι να μπουν στα νοκ-άουτ.

«Οι νικητές του τουρνουά τείνουν να είναι αργοί ορεκτικά, αλλά η Νιγηρία έχει σίγουρα τη δυνατότητα να διατηρήσει την ορμή τους σε εξέλιξη.

«Ο προπονητής τους Augustine Eguavoen είναι στη θέση του μόνο σε προσωρινή βάση, αλλά έχουν συμφωνία με τον Jose Peseiro να αναλάβει μετά το τουρνουά, οπότε θα ήταν μεγάλη ιστορία αν ο Eguavoen την κέρδιζε για το έθνος του!»

McKinstery πιστεύει επίσης ότι το Μάλι είναι έκπληξη διεκδικητές για να κερδίσει AFCON. Πρόσθεσε:»

Το Μάλι είναι μια φανταστικά ταλαντούχα νεαρή ομάδα που κέρδισε την ομάδα τους και από την αρχή, ήταν τα σκοτεινά μου άλογα για το τουρνουά.

«Με ενδιαφέρει επίσης να δω πώς το Μαλάουι μπορεί να παίξει στα νοκ-άουτ, καθώς πραγματικά ξεχώριζαν στα στάδια των ομίλων».