Νάπολι: Lorenzo Insigne υπογράφει προσυμβόλαιο με την Τορόντο

Ο επιθετικός της Νάπολι θα ενωθεί με τους Ρέντς όταν η συμφωνία του στη Νάπολι λήξει τον Ιούλιο.

Η Τορόντο FC κατέληξε σε συμφωνία για την υπογραφή του επιθετικού της Νάπολι Λορέντζο Ινσίν το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ιταλός σταρ θα εγκαταλείψει την τωρινή του λέσχη ως ελεύθερος πράκτορας για να ενταχθεί στην πλευρά του MLS.

Ενώ πέρασε τους τελευταίους μήνες της συμφωνίας του στη Νάπολι, ο Insigne προσέλκυσε ενδιαφέρον από αρκετές Ευρωπαϊκές στολές. Ωστόσο, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Insigne θα ακολουθήσει τα βήματα του Sebastian Giovinco, ο οποίος εντάχθηκε στο Τορόντο το 2015 και έγινε θρύλος της MLS.

«Αυτή είναι μια ιστορική και συναρπαστική μέρα για τη λέσχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της FC Toronto Bill Manning. «Ο Λορέντζο είναι ένας παγκόσμιος επιτιθέμενος παίκτης στο άνθος της καριέρας του.

«Υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία και έχει παίξει στις μεγαλύτερες σκηνές κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στη Νάπολι. Ο Λορέντζο έχει το ταλέντο να αλλάζει παιχνίδια. Παίζει το παιχνίδι με χαρά και πάθος, και οι οπαδοί και οι υποστηρικτές μας θα λατρέψουν να τον παρακολουθήσουν ως μέλος της ομάδας μας».

Προϊόν της ακαδημίας της Νάπολι, ο Insigne έχει κάνει 416 εμφανίσεις για τη λέσχη. Η ερωτική σχέση της Ιταλίας με τον σύλλογο θα τερματιστεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η Νάπολι είναι στον αγώνα για να κερδίσει το Serie A, ένα όνειρο που τελειώνει για την εποχή του Insigne στο club.

Σύμφωνα με την The Athletic, το συμβόλαιο του Insigne στην Τορόντο FC ισχύει μέχρι το 2026, με δυνατότητα παράτασης έξι μηνών. Η απεργία θα γίνει ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της MLS κερδίζοντας μισθό 15 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.