Μπορούσια Ντόρτμουντ έβαλε μια τιμή στον Έρλινγκ Χάαλαντ

Μετά από τόση επιμονή, οι αναφορές επιβεβαιώνουν ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει ήδη μια τιμή για τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε περίπτωση που αποφασίσουν να τον πουλήσουν.

Ο Erling Haaland παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα επερχόμενα παράθυρα μεταφοράς. Ο Νορβηγός επιθετικός έχει αυξηθεί εκθετικά σε επίπεδα που ούτε καν η τωρινή λέσχη του υποπτεύεται. Μέλη των ΜΜΕ τον χρησιμοποιούν ήδη ως την άλλη πλευρά μιας νέας παγκόσμιας αντιπαλότητας με τον Kylian Mappe. Είναι προφανές ότι η τιμή του πρέπει να είναι αυξημένη, αλλά δεν είχαμε αριθμό μέχρι σήμερα.

Πρόσφατη έκθεση επιβεβαιώνει ότι η γερμανική ομάδα αναγκάζεται να πουλήσει τουλάχιστον έναν από τους μεγάλους παίκτες της για να καλύψει τα έξοδα της πανδημίας. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στον κόσμο επλήγησαν από την κρίση και όλοι πρέπει να λάβουν αποφάσεις για να διατηρήσουν τη σταθερότητα. Στην περίπτωση του Μπορούσια Ντόρτμουντ, αυτό σημαίνει πώληση είτε του Haaland είτε του Jadon Sancho. Οι οποίοι είναι δύο από τους μεγαλύτερους νέους παίκτες στην πρόσφατη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ποιος θα μπορούσε να φύγει πρώτος από το Ντόρτμουντ;

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο σημασίας που έχουν και οι δύο παίκτες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το να αφήσουμε οποιονδήποτε από αυτούς να φύγει είναι μια δύσκολη απόφαση για τον σύλλογο. Ωστόσο, ο Erling Haaland έχει καλύτερους αριθμούς βαθμολόγησης από ό, τι ο Sancho. Ο Άγγλος έχει καλύτερα στατιστικά για το παιχνίδι, αλλά ο πρώτος είναι ο Έρλινγκ χωρίς αμφιβολία. Αν το Ντόρτμουντ αποφασίσει να πουλήσει έναν από τους δύο παίκτες, πιθανότατα θα επιλέξουν να αφήσουν τον Σάντσο να φύγει.

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί επειδή η ιστορία του Ντόρτμουντ για την αποδοχή μεγάλων προσφορών προηγείται αυτών. Στο παρελθόν, ποτέ δεν δίσταζαν όταν ένα μεγάλο κλαμπ κυνηγάει κάποια από τα αστέρια τους. Η La Sexta αναφέρει ότι αν η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Βαρκελώνη έρθουν να υπογράψουν τη Haaland, θα κοστίσει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ. Μια κατάλληλη τιμή για έναν από τους πιο παραγωγικούς απεργούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή.