Μπαρτσελόνα υπερασπιστής παραδέχεται ότι η ομάδα είχε «σταματήσει να εμπιστεύεται» Koeman

Ο Όσκαρ Mingueza άνοιξε την αναχώρηση του Ολλανδού, αναμένοντας ο Xavi να έχει άμεσο αντίκτυπο στη Βαρκελώνη.

Η Βαρκελώνη χώρισαν τους δρόμους τους με έναν άλλο θρύλο όλων των εποχών, καθώς απέλυσαν τον Ρόναλντ Κόμαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Μετά από ένα καλοκαίρι μεγάλων αναχωρήσεων, ο Ολλανδός απέτυχε να φέρει πίσω τον Barca στην καλύτερη μορφή τους αυτή τη σεζόν.

Ο Όσκαρ Μινγκέζα, ο οποίος φέρεται να απογοητεύεται από τον Koeman την προηγούμενη σεζόν, ισχυρίζεται ότι ο πρώην μάνατζερ είχε χάσει την πίστη των παικτών του.

«Το καμαρίνι χρειαζόταν μια αλλαγή», είπε η Mingueza στο Esport3. «Δεν υπήρχε ατμόσφαιρα. Οι παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι. Και όταν δεν είσαι καλά και τα πράγματα δεν πάνε καλά, χρειάζεσαι μια αλλαγή.

«Η ομάδα σταμάτησε να εμπιστεύεται [τις μεθόδους του Koeman] και όλοι προσπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα μόνοι τους. Δεν ήμασταν καλοί, ούτε ατομικά ούτε συλλογικά.

«Όταν η δυναμική δεν είναι καλή, ο καθένας κάνει ό, τι μπορεί, αλλά μας έλειπε η αυτοπεποίθηση.»

Η Βαρκελώνη έφερε πίσω τον πρώην παίκτη Xavi Hernandez για να προπονήσει την ομάδα μετά τον Koeman. Ο Ισπανός χώρασε τους δρόμους με το Κατάρ κλαμπ Al-Sadd για να υπογράψει συμφωνία δυόμισι ετών με την Μπλαουγκράνα.

Ο Mingueza πιστεύει ότι ο Xavi μπορεί να βελτιώσει τη μορφή της Βαρκελώνης γρήγορα.

«Η εκπαίδευση του Xavi εστιάζεται πολύ στην ιδέα του τι θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο», είπε. «Είναι καλό που έχουμε μια σαφή ιδέα και ότι όλοι εργαζόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο για να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ως ομάδα.

«Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα καλυτερέψουν τώρα. Και δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε δύο ή τρεις μήνες για να δούμε αυτές τις αλλαγές. Ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο, θα δούμε νέα πράγματα.»

Ο Xavi θα κάνει το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη με την Espanyol αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια Μπενφίκα σε ένα τραγανό παιχνίδι Champions League την Τρίτη.