Μπάγερν Μονάχου επιβεβαιώσει νέο πρόεδρο πριν από την έξοδο Rummenigge

Ο Karl-Heinz Rummenigge παραιτήθηκε από το ρόλο του ως προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, με τον Oliver Kahn να πάρει τη θέση του.

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τον Όλιβερ Καν ως νέο πρόεδρο του συλλόγου, καθώς ο Karl-Heinz Rummenigge θα εκκενώσει το ρόλο στις 30 Ιουνίου.

Ο Rummenigge επέλεξε να τερματίσει το ξόρκι του ως πρόεδρος της Μπάγερν έξι μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί για να αποφύγει μια αλλαγή στην ηγεσία στα μέσα της σεζόν 2021/22. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο 65χρονος είναι το τελευταίο μέλος του διάσημου τριου, μαζί με τον Franz Beckenbauer και τον πρώην πρόεδρο Uli Hoeness, ο οποίος βοήθησε να μετατραπεί η Μπάγερν σε ένα ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Στρατηγικά, είναι η πιο λογική στιγμή για να το κάνουμε», δήλωσε ο Rummenigge σε δήλωσή του. «Είναι το τέλος του οικονομικού έτους και η έναρξη μιας νέας προπονητικής ομάδας.

«Είναι μια αναχώρηση γεμάτη ικανοποίηση και υπερηφάνεια που παραδίδω το σωματείο που είναι άθικτο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και οικονομικά και διαρθρωτικά».

Η αντικατάσταση του Rummenigge δεν θα είναι εύκολη υπόθεση δεδομένης της γερμανικής κληρονομιάς, έχοντας πρόσφατα επιβλέψει εννέα διαδοχικούς τίτλους της Μπουντεσλίγκα, αλλά ο πρόεδρος Χέρμπερτ Χέινερ πιστεύει ότι ο Καν είναι στο ύψος της πρόκλησης.

«Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία του στο παιχνίδι και το χρόνο του ως επιχειρηματίας, συμμετέχει εντατικά στο διοικητικό συμβούλιο της FC Bayern München AG εδώ και ενάμισι χρόνια», δήλωσε ο Hainer στον θρυλικό τερματοφύλακα της Μπάγερν.

«Έχει ήδη εμπλακεί σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της FC Bayern και έχει χαράξει πορεία για τα επόμενα χρόνια με το σχέδιο στρατηγικής της FC Bayern AEAHET.

«Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι ο Oliver Kahn είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαμορφώσει με επιτυχία το μέλλον της FC Bayern München AG.»