Μπάγερν έφηβος κάνει «έκπληξη» απόφαση USMNT πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

USMNT θα έχουν ένα άλλο αστέρι της Bundesliga στη διάθεσή τους για τους επερχόμενους φιλικούς τους.

Ο νεαρός Malik Tillman της Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να παίξει για την εθνική ομάδα ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο επιθετικός που γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες νεολαίας της Γερμανίας. Ωστόσο, έχει πλέον αποφασίσει να αλλάξει πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Λυπούμαστε για την απόφαση του Malik και μας εξέπληξε πάρα πολύ», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας U21 της Γερμανίας Αντόνιο Ντι Σάλβο στο Kicker. «Ήμασταν σε εντατικές ανταλλαγές, όσον αφορά τις απόψεις του για την ανώτερη εθνική ομάδα».

Η είδηση έρχεται μετά USMNT έλαβε ένα χτύπημα ομάδα μετά Gabriel Slonina αποφάσισε να ενταχθούν στην εθνική ομάδα της Πολωνίας. Ο τερματοφύλακας, γεννημένος στο Ιλινόις, είχε αγωνίσει για τους νέους των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά άλλαξε συμμαχία εν όψει του επόμενου διεθνούς διαλείμματος τον Ιούνιο.

USMNT θα προετοιμαστεί για το Κατάρ Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας μια σειρά από φιλικά παιχνίδια. Οι Stars and Stripes θα αντιμετωπίσουν το Μαρόκο στις 2 Ιουνίου πριν αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη τρεις ημέρες αργότερα.

Στη συνέχεια, η ομάδα θα στρέψει την προσοχή της στο CONCACAF Nations League, όπου θα φιλοξενήσει τη Γρενάδα στο πρώτο της παιχνίδι.

Το τουρνουά θα μπορούσε να είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Τίλμαν και άλλους νέους του USMNT να κερδίσουν κλίσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο.