«Με πλήγωσε» — Saliba αφήνει την απογοήτευση για την έλλειψη ευκαιριών στην Arsenal

Ο νεαρός αμυντικός βγήκε από την Emirates τον Ιανουάριο χωρίς καν να κάνει το ντεμπούτο του στο πρώτο μισό της εκστρατείας.

Ο Willian Saliba παραδέχεται ότι αισθάνεται «πληγωμένος» και «επηρεασμένος» από την έλλειψη ευκαιριών πρώτης ομάδας στην Arsenal.

Η Arsenal εγκατέλειψε τη Saliba για μια περίοδο δανείου στο Saint-Etienne μετά από συμφωνία που σύμφωνα με πληροφορίες αξίας περίπου 27 εκατ. λιρών (30 εκατ. ευρώ) με τη στολή Ligue 1 για την υπογραφή του το καλοκαίρι του 2019.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές από τον 19χρονο με υψηλή βαθμολογία όταν τελικά συνδέθηκε με τη βόρεια πλευρά του Λονδίνου στην αρχή της σεζόν 2020-21.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με τα σχέδιά του, καθώς ο Γάλλος υπερασπιστής όχι μόνο απέτυχε να κάνει μια θέση για τον εαυτό του στη σύνθεση του Mikel Arteta αλλά και στην ανώτερη ομάδα του.

Αφού απέτυχε να κάνει έστω και μια ενιαία εμφάνιση για την Arsenal στο πρώτο μισό της εκστρατείας, επέστρεψε στην πατρίδα του τον Ιανουάριο.

Η Saliba από τότε απολαμβάνει χρόνο στο γήπεδο, έχοντας παίξει σε πέντε αγώνες για τη Νίκαια.

«Πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά δεν πίστευα ότι θα μεταφερθώ για σχεδόν 30 εκατ. ευρώ», εξήγησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

«Αν σκεφτείς ότι θα φτάσω, όπου οι άνθρωποι περίμεναν πολλά από μένα, οι οπαδοί ήταν ενθουσιασμένοι για μένα και βρίσκεσαι στα αποθεματικά, παίζοντας μηδέν — τίποτα στο Europa League ή στην Premier League. Ήμουν στην ομάδα κάποτε στο Κύπελλο Αγγλικών.

«Με πλήγωσε, με επηρέασε. Δεν νομίζω ότι έφυγα πολύ νωρίς. Όταν νιώσεις έτοιμος, πρέπει να φύγεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Πιστεύω στον εαυτό μου.»