«Μας άξιζε να κερδίσουμε» Η Arteta αντιδρά στη νίκη του ντέρμπι επί της Τότεναμ

Ο Mikel Arteta επαίνεσε τη νοοτροπία της Άρσεναλ ενάντια στην Τότεναμ και πιστεύει ότι η πλευρά του άξιζε και τους τρεις βαθμούς.

Ο Mikel Arteta λάτρευε την επίδειξη από την πλευρά της Άρσεναλ, καθώς οι Gunners ήρθαν από πίσω για να σφραγίσουν μια νίκη 2-1 επί της Τότεναμ.

Παρά την πτώση μετά από μια όμορφη απεργία από τον Erik Lamela, η Arsenal ήταν η καλύτερη πλευρά για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και επάξια πήρε έναν ισοσταθμιστή μέσω του Martin Odegaard.

Το παιχνίδι γύρισε όταν ο Alexandre Lacazette έπεσε στην περιοχή και σκόραρε την προκύπτουσα ποινή. Erik Lamela στη συνέχεια πήρε μια κόκκινη κάρτα μετά από ένα άλλο απερίσκεπτο τάκλιν.

Παραδόξως, ο Spurs μεγάλωσε καλύτερα στο παιχνίδι μετά την κόκκινη κάρτα, και ο Arteta χαιρέτησε τη νοοτροπία της πλευράς του για να κρατήσει το προβάδισμα τους.

«Ήμασταν η καλύτερη πλευρά, ήμασταν πραγματικά κυρίαρχοι, πραγματικά σίγουροι για μεγάλες περιόδους, εκτός από τα τελευταία δέκα λεπτά, νομίζω ότι ήμασταν εξαιρετικοί «, ανέφερε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Για να δημιουργήσουμε τον αριθμό των καταστάσεων και των ευκαιριών που δημιουργήσαμε, να είμαστε τόσο επιθετικοί όσο ήμασταν για να ανακτήσουμε την μπάλα, να παίξουμε με μια προσωπικότητα που δείξαμε, ήταν υπέροχο.»

Μιλώντας για μια νευρική κατάληξη στο παιχνίδι, η Arteta πρόσθεσε: «Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμασταν το παιχνίδι τα τελευταία δέκα λεπτά με έναν επιπλέον παίκτη στο γήπεδο ήταν πολύ κακός», πρόσθεσε ο Mikel. «Βάζουμε τους εαυτούς μας σε μεγάλους μπελάδες και ίσως θα έπρεπε να είχαμε αποδεχτεί έναν στόχο. Έτσι, είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί και στην Ευρώπη αν το κάνουμε αυτό, είμαστε εκτός».

«Γενικά, αν και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Είμαι τόσο περήφανος για τους παίκτες, τον τρόπο που έπαιξαν, το πνεύμα που δείχνουν και την ενέργεια που αισθάνομαι όταν παίζουν μαζί. Είναι κρίμα που σήμερα δεν είχαμε τους οπαδούς μας εδώ μαζί μας, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούν να το απολαύσουν στο σπίτι τους».

Με τη νίκη, η Arteta έχει πλέον κερδίσει κάθε κορυφαίο έξι μάνατζερ που έχει αντιμετωπίσει από τότε που έγινε μάνατζερ της Arsenal.