Μήπως η Ισπανία έχασε από την Ιαπωνία για να εξαλείψει τη Γερμανία από το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Η La Roja προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο των 16 παρά την απροσδόκητη ήττα τους εναντίον της Ιαπωνίας.

Ο Cesar Azpilicueta απάντησε σε ισχυρισμούς ότι η Ισπανία έχασε σκόπιμα από την Ιαπωνία στον τελευταίο αγώνα της φάσης ομίλων.

Η Γερμανία κατέρρευσε από το Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το γεγονός ότι νίκησε την Κόστα Ρίκα 4-2. Ο Die Mannschaft θα είχε προκριθεί στον επόμενο γύρο αν η Ισπανία είχε αποφύγει την ήττα εναντίον της Ιαπωνίας.

Ο Λα Ρόχα προχώρησε στο γκολ του Αλβάρο Μοράτα στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, μια γρήγορη επιστροφή από την Ιαπωνία στο δεύτερο ημίχρονο είδε τους Samurai Blues να φτάνουν στον επόμενο γύρο ως ηγέτες της Ομάδας Ε.

«Ήμουν ενήμερος στο δεύτερο ημίχρονο [της βαθμολογίας της Γερμανίας]. Ήμουν στον πάγκο και έτσι γνώριζα την κατάσταση», δήλωσε η Azpilicueta.

«Αν δουν την ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια πάντα δίνουμε τα πάντα και βγαίνουμε από το γήπεδο για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, να πιέσουμε κάθε μπάλα.

«Τιμωρηθήκαμε επειδή σκοράραμε μόνο ένα γκολ και δεχθήκαμε αμέσως, έτσι παίζουμε. Είμαστε οι πρώτοι απογοητευμένοι που δεν κερδίσαμε το παιχνίδι, ώστε να μπορείτε να δείτε τι συνέβη.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις, το άλλο παιχνίδι.

Έτσι, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και να βοηθήσουμε τους συμπαίκτες μας να κερδίσουν το παιχνίδι μας.

«Γνωρίζαμε ότι μια ισοπαλία ή μια νίκη θα προκριθούμε. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να ελέγξουμε».