Μάντσεστερ Σίτι έχουν ένα Van Dijk όπως σχήμα στο πίσω μέρος, λέει ο Dunne

Με ένα παιχνίδι στο χέρι, το Manchester City επανήλθε στην κορυφή του τραπεζιού στην Premier League χάρη σε αυτόν τον ευέλικτο αμυντικό.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Νταν, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε την φιγούρα του Βέρτζιλ Βαν Ντίκ στην καρδιά της άμυνας. Ναι, μιλάμε για το ευέλικτο κέντρο πίσω Ruben Dias ο οποίος είναι σε άριστη φόρμα από την άφιξή του. Η διεθνής Πορτογαλία υπέγραψε εξαετή συμφωνία ενώ εντάχθηκε στη λέσχη το περασμένο καλοκαίρι με τιμή 61 εκατομμυρίων λιρών. Με τη βοήθεια των ισχυρών επιδόσεών του, η πλευρά του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Επιπλέον, ο Δίας βραβεύτηκε ως παίκτης του μήνα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα έδειξε ο Van Dijk όταν εντάχθηκε στο Λίβερπουλ και πήρε τον σύλλογο στην κορυφή. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του, οι Ρεντς χάνουν τον τρόπο τους να παίζουν και αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Νταν πιστεύει ότι ο Ντίας ήταν μια αντανάκλαση του Ολλανδού για την πόλη. Ο 23χρονος έχει μεταμορφώσει την άμυνα και λειτουργεί ως ηγετική προσωπικότητα για την πλευρά της Guardiola.

Μια φιγούρα κλειδί.

«Η ήττα με 5-2 στο Leicester τον Σεπτέμβριο ήταν ένα χάος για την πόλη. Αλλά αυτό που έκαναν στη συνέχεια είναι που μετράει – βγήκαν έξω και αγόρασαν τον Dias και ήταν εξαιρετικός για αυτούς», είπε ο πρώην καπετάνιος της πόλης Sunday World. «Νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτή την ομάδα της πόλης, βοήθησε να πάρει την καλύτερη μορφή από τον John Stones. Με τον τρόπο που παίζουν, η Πόλη θα δημιουργεί πάντα ευκαιρίες, τώρα αναζητούν τόσο αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν μπροστά επειδή είναι τόσο συμπαγείς στο πίσω μέρος.

«Ο Dias δεν είναι αυτό που θα θεωρούσατε τυπικό παίκτη της Guardiola. Είναι συμπαγής, είναι καλός στην μπάλα, αλλά η πρώτη του δουλειά είναι να υπερασπιστεί. Εντυπωσιάστηκα με την πρώτη του συνέντευξη στο κλαμπ όταν είπε: «Είμαι νικητής, είμαι ηγέτης». Ο Σίτυ δεν ήθελε άλλη μια μπάλα στο κέντρο, χρειαζόταν έναν κεντρικό υπερασπιστή που θα μπορούσε να υπερασπιστεί, ο οποίος είχε αυτή τη νοοτροπία να κρατήσει ένα καθαρό φύλλο, να κρατήσει την προσοχή του στο να κάνει αυτό, και να αφήσει τους επιτιθέμενους παίκτες να σκοράρουν. Δεν είναι μακριά από το τι έκανε η Λίβερπουλ με τον Βέρτζιλ Βαν Ντικ. Μόλις πήραν τον Van Dijk μέσα, όλα τα άλλα φαίνονταν να λειτουργούν καλά.»

«Μάντσεστερ Σίτι θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο να σταματήσει», είπε. «Δεν μπορώ να δω καμία αδυναμία στην πλευρά της πόλης. Κανείς άλλος δεν δημιουργεί ευκαιρίες σαν κι αυτούς, φαίνεται να είναι μια πολύ πιο ευτυχισμένη ομάδα από οποιονδήποτε άλλο στην πρώτη έξι. Πόλη μοιάζει με μια πλευρά που λαμβάνει μεγάλη ευχαρίστηση να κρατήσει καθαρά σεντόνια, έχουν Joao Cancelo σε θέση να κινηθεί από full-back στο κεντρικό κέντρο, και έχουν αυτό το τακτικό nous που όλοι οι άλλοι φαίνεται να λείπει. Η πόλη ήταν πάντα ευάλωτη σε αντεπιθέσεις, τώρα με τον Ντίας στο πλάι, τους σταματάνε πριν ξεκινήσουν.