Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωση έκδοσης μετά από ρατσιστική κατάχρηση του Axel Tuanzebe

Η Manchester United έμεινε «αηδιασμένη» όταν ο υπερασπιστής Axel Tuanzebe καταδικάστηκε σε φυλετική κακοποίηση από μια δέσμη «ανόητων ηλίθιων».

Η Manchester United αναφέρει ότι «αηδιάζουν» από τη ρατσιστική κακοποίηση που στοχεύει στον υπερασπιστή Axel Tuanzebe στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλώντας τους δράστες «ανόητους ηλίθιους».

Ο 23χρονος ήταν θύμα φυλετικής κακοποίησης μετά από ένα αμυντικό λάθος στην ήττα της United με 2-1 εναντίον της Sheffield United στο Old Trafford.

Ο United θρύλος Rio Ferdinand μοιράστηκε στιγμιότυπα από την αρρωστημένη κακοποίηση στο Twitter και το αποκάλεσε «ντροπή».

United έχουν πλέον εκδώσει μια δήλωση και προέτρεψε τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν μια τέτοια συμπεριφορά.

Η δήλωση έλεγε: «Όλοι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αηδιάσει από τη φυλετική κακοποίηση που έλαβαν οι παίκτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά το χθεσινό παιχνίδι».

«Την καταδικάζουμε απερίφραστα και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε άλλους οπαδούς να το καταδικάζουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή διακρίσεων και μια μακροχρόνια δέσμευση για εκστρατεία εναντίον της μέσω της πρωτοβουλίας All Red All Equal».

«Η αναγνώριση αυτών των ανώνυμων ανόητων ηλίθιων παραμένει προβληματική. Παροτρύνουμε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τις ρυθμιστικές αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα για την πρόληψη αυτού του είδους της συμπεριφοράς.»

Ο Ενωμένος καπετάνιος Χάρι Μαγκουάιρ και ο υπερασπιστής Μπράντον Γουίλιαμς ήταν μεταξύ αυτών που μοιράστηκαν την υποστήριξή τους για τον συμπαίκτη Τουανζεμπέ.