Λώρενς Στιούαρτ: Ποιος είναι ο νέος διευθυντής της Τσέλσι;

Οι Blues έχουν προσθέσει ένα νέο τεχνικό διευθυντή στην ιεραρχία του συλλόγου.

Η Τσέλσι επιβεβαίωσε ότι προσέλαβε τον Λώρενς Στιούαρτ ως νέο τεχνικό διευθυντή την Τετάρτη.

Stewart γίνεται Todd Boehly`s πρώτη σημαντική προσθήκη στο πίσω δωμάτιο του προσωπικού Τσέλσι. Ο διορισμός του λαμβάνει χώρα μετά τις αναχωρήσεις των Πετρ Τσέχας, Μαρίνα Γκρανόφσκαια και Τόμας Τουσέλ, οι οποίοι έχουν φύγει όλοι από το Στάμφορντ Μπριτζ τους τελευταίους μήνες.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Chelsea, ο Stewart δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που εντάσσομαι στην Chelsea, και ενθουσιασμένος για το όραμα και την κατεύθυνση του συλλόγου υπό το νέο ιδιοκτησιακό όμιλο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω μαζί τους για να τους βοηθήσω να δημιουργήσουν έναν παγκοσμίου επιπέδου παγκόσμιο αθλητικό οργανισμό που θα κερδίζει σταθερά στο γήπεδο στα υψηλότερα επίπεδα και θα παρέχει στους παίκτες μονοπάτια που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ταλέντου μας.»

Ποιος είναι ο Λώρενς Στιούαρτ;

Ο Stewart εντάσσεται στην Τσέλσι αφού παραιτήθηκε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Μονακό

Κατά τη διάρκεια της αρχικής του θητείας ως επικεφαλής της στρατολόγησης του συλλόγου, επέστρεψε μαζικά κέρδη πουλώντας τον Aurelien Tchouameni σε μετακόμιση 80 εκατομμυρίων λιρών στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πριν την ένταξή του στο Μονακό, ο Stewart εργάστηκε για το δίκτυο multi-club της Red Bull, το οποίο φαίνεται να τράβηξε την προσοχή της Boehly.

Ο Stewart ήταν επικεφαλής του παγκόσμιου scouting της ομάδας Red Bull, βοηθώντας τους να παρουσιάσουν αρκετά κορυφαία ταλέντα στα κλαμπ τους.

Οι Matheus Cunha, Christopher Nkunku, Tyler Adams και Hee-Chan Hwang είναι μερικοί από τους παίκτες που εξερράγησαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εποχής του Στιούαρτ.

Καθώς ο Boehly σχεδιάζει να κάνει την Chelsea μέρος του συστήματος multi-club του, ο Stewart θα μπορούσε να γίνει ένα βασικό πρόσωπο στην πολιτική μεταγραφών του συλλόγου.