Λυών αστέρι πίσω Καμερούν για ένα μακρύ ταξίδι AFCON

AFCON 2021 θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, και Lyon αστέρι ελπίζει ότι το έθνος του Καμερούν φτάνει μεγάλα ύψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο επιθετικός της Λυών Karl Toko Ekambi ελπίζει ότι το έθνος του Καμερούν θα επιβιώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο επερχόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το Καμερούν είναι η φιλοξενούσα χώρα για το AFCON αυτή τη φορά, και ο Ekambi λέει ότι η πλευρά του θα είναι έτοιμη να πυροδοτήσει το πάθος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό πίεση. Θα αντιμετωπίσουν την Μπουρκίνα Φάσο, την Αιθιοπία, το Πράσινο Ακρωτήριο στην ομάδα Α.

«Καμερούν είναι πάντα υπό πίεση, είναι μια μεγάλη χώρα για το αφρικανικό ποδόσφαιρο. Η φιλοξενία του τουρνουά δεν προσθέτει περαιτέρω πίεση. Θα προτιμούσα να πω ότι είναι ένας λόγος για να είμαστε υπερήφανοι, διότι είμαστε υπό πίεση ούτως ή άλλως. Υπάρχουν πάντα προσδοκίες για το Καμερούν, έτσι παίζουμε πάντα υπό πίεση», δήλωσε ο Karl Toko Ekambi.

Την τελευταία φορά, τα αδάμαστα λιοντάρια δεν μπορούσαν να αντέξουν για πολύ χρόνο στο AFCON, καθώς έχασαν από τη Νιγηρία στον γύρο των 16.

Αλλά ο Ekambi πιστεύει ότι το Καμερούν έχουν εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια μαζί με άλλα έθνη της απέραντης ηπείρου.

«Νομίζω ότι είναι μια δύσκολη ομάδα. Είδαμε κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων ή των αγώνων Κυπέλλου ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στην Αφρική τώρα. Κάθε χώρα έχει παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα, στην Ευρώπη. Έτσι, δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ειδικά σε ένα τουρνουά που παίζεται στο σπίτι», πρόσθεσε.

Η τελευταία φορά που το Καμερούν κέρδισε το τουρνουά ήταν πίσω στο 2017.