Κριστιάνο Ρονάλντο μπλοκάρει την Transfermarkt σε σχέση με την υποβάθμιση της αξίας

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μπλόκαρε την Transfermarkt αφού έμαθε για την τιμή του €75 εκατ. στην ιστοσελίδα.

Τον Μάρτιο του 2020, η Transfermarkt δημοσίευσε ένα «Jorge Mendes Xi» στο Instagram, αποτελούμενο από παίκτες που εκπροσωπούνται από τον Πορτογάλο πράκτορα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στη σύνθεση, μετά τον Μπερνάρντο Σίλβα αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του γραφικού, η Transfermarkt εξήγησε γιατί δεν είχαν επισημανθεί Ronaldo.

«Δεν μπορούμε να επισημάνουμε τον Ronaldo γιατί μας μπλοκάρει αφού είδε την αγοραία αξία του», έγραψε η ιστοσελίδα μεταφοράς.

Η Transfermarkt έχει πλέον σηκώσει το καπάκι για το πώς συνέβη το περιστατικό. Μιλώντας στο Athletic, ο συντονιστής της ιστοσελίδας Christian Schwarz δήλωσε: «Έστειλε πρώτα ένα μήνυμα στους ανθρώπους μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Του απάντησαν, του εξήγησαν γιατί, και του είπαν: «Οι άνθρωποι της ηλικιακής σας ομάδας, είστε μακράν ο νούμερο ένα».

«Ήταν £30-50 εκατομμύρια διαφορά [μεταξύ του Ρονάλντο και του επόμενου παίκτη στη λίστα], και στη συνέχεια έστειλε μερικά smilies, και στη συνέχεια μας μπλόκαρε».

Έκτοτε, η Transfermarkt μείωσε την αγοραία αξία του Ronaldo σε £31,5 εκατ. Ωστόσο, παρόμοια με την πραγματική αγορά μεταφοράς, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο οι παίκτες αξίζουν στην ιστοσελίδα.

«Η ηλικία είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες», δήλωσε ο Schwarz. «Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γέρος, το ίδιο με τον Lionel Messi, και θα μειωθεί η αξία τους μόνο λόγω της ηλικίας τους.

«Ακόμα κι αν είναι τόσο καλοί όσο πριν τρία χρόνια, είναι τρία χρόνια μεγαλύτερα».