Κορυφαίες προτεραιότητες της Βαρκελώνης αν θέλουν να υπογράψουν Haaland

Ο Erling Haaland γίνεται γρήγορα ο κορυφαίος στόχος της FC Barcelona για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρώσει μια λίστα προτεραιοτήτων.

Ο Joan Laporta έχει μια σαφή ιδέα για τον Erling Haaland ως τον κορυφαίο στόχο του για να παίξει στην FC Barcelona την επόμενη σεζόν. Δεδομένης της ευαίσθητης οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, υπάρχει μια σειρά από προτεραιότητες που πρέπει να ολοκληρώσει πριν πάει μετά από τη διεθνή Νορβηγία. Για την πρώτη τάξη των εργασιών, ο νέος πρόεδρος πρέπει να μιλήσει απευθείας στις τράπεζες της Καταλονίας για να πάρει μια παράταση για το τεράστιο χρέος. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι η FC Barcelona οφείλει σήμερα λίγο λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε αρκετές τράπεζες.

Μετά από αυτό ταξινομείται, υπάρχουν πολλοί παίκτες που θεωρούνται μεταβιβάσιμοι για το επερχόμενο παράθυρο το καλοκαίρι. Θα εξετάσουμε κάθε έναν από αυτούς τους παίκτες που πρέπει να φύγουν για να ανοίξουν χώρο για το Haaland. Η τιμή για τη μεταφορά του παιδιού θα είναι περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η Βαρκελώνη πρέπει να πουλήσει μερικούς από τους πιο ακριβά παίκτες της. Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ προέρχονται από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Sport.

Αντίο στο Γαλλικό απόσπασμα.

Η FC Barcelona δαπάνησε σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ σε δύο Γάλλους παίκτες, οι οποίοι είναι ο Antoine Griezmann και ο Ousmane Dembele. Αυτή ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι άξιοι να παραμείνουν στην καταλανική λέσχη, αλλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Δεν υπάρχει περίπτωση η Βαρκελώνη να πάρει τα μισά από τα χρήματα που δαπάνησε και για τους δύο. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια καλή πιθανότητα να φύγουν από τη λέσχη. Επίσης, ο χρόνος του Samuel Umtiti στο club έχει τελειώσει τελείως και θα φύγει μόλις τελειώσει η σεζόν.

Clement Lenglet είναι επίσης ένα από τα λιγότερο πιθανό να παραμείνουν στο σύλλογο. Με την πιθανή έξοδο του, αυτό θα αφήσει μόνο έναν παίκτη από τη γαλλική ομάδα του συλλόγου: τον Jean-Clair Todibo. Άλλοι παίκτες όπως ο Miralem Pjanic, ο Junior Firpo και ο Phil Coutinho πιθανότατα φεύγουν για να καθαρίσουν το δωμάτιο για τον Erling Haaland. Αν Laporta καταφέρει να κάνει όλα αυτά πριν από το τέλος της σεζόν, έχει την ευκαιρία να υπογράψει το νεαρό αστέρι.