Κοιτάζοντας πίσω στο πρώτο έτος του Μπρούνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ως Red Devil, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε πίσω τις πρώτες 365 ημέρες του Bruno Fernandes ως παίκτης της Manchester United. Ήταν άγριο!

Ο Μπρούνο Φερνάντες έφτασε στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακριβώς πριν από ένα χρόνο, θέλαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε τα επιτεύγματά του. Από τότε που άρχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο στο Sporting CP, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καλό υλικό για μια μεγάλη λέσχη. Από τη σεζόν 2017/18, οι αριθμοί του Μπρούνο άρχισαν να ανεβαίνουν με ασυνήθιστο τρόπο. Σκόραρε 16 γκολ και παρείχε 20 ασίστ σε όλους τους διαγωνισμούς του Sporting.

Για την επόμενη εκστρατεία, ήταν ήδη στο ραντάρ κάθε μεγάλου συλλόγου και ανταποκρίθηκε με 32 γκολ με 18 ασίστ. Αυτή η σεζόν 2018/19 ήταν η καλύτερη της καριέρας του, αλλά ο αριθμός του παρέμεινε συνεπής την επόμενη χρονιά με 27 γκολ και 22 ασίστ. Τότε ακριβώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάλαβε ότι βρήκαν έναν ειδικό παίκτη από το Sporting CP για άλλη μια φορά. Ο Bruno έφτασε ως ένα χειμερινό παράθυρο μεταφοράς υπογράφοντας για 60 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα είχε αντίκτυπο.

Τα επιτεύγματα του Μπρούνο σε μόνο ένα χρόνο.

Μόλις έφτασε, ο Φερνάντες άρχισε να κάνει τους συμπαίκτες του να βελτιώνονται απλά παραμένοντας πιστός στον εαυτό του. Στην Πορτογαλία, είχε πάντα μια φήμη αλαζονείας. Αλλά όπως έκανε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο παρελθόν, παρέμεινε πιστός στον εαυτό του και στην εμπιστοσύνη του. Από τότε που έφτασε στο κλαμπ, ο άνθρωπος δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να μεγαλώνει ως παίκτης δίπλα στο club του.

Σήμερα, ο Μπρούνο είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα βραβεία Παίκτης του Μήνα. Έχει σκοράρει 28 γκολ και έχει δώσει 18 ασίστ τις τελευταίες 365 μέρες. Ίσως το να τον συγκρίνουμε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι σοφό επειδή είναι πολύ διαφορετικοί παίκτες. Ωστόσο, ο Bruno αρχίζει να δείχνει παρόμοια στατιστικά σε σύγκριση με τον συμπατριώτη του. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να μεταφράσει και αυτούς τους αριθμούς σε τίτλους.