Καναδάς: Θα ανακάμψει ο Alphonso Davies εγκαίρως για τη σύγκρουση του Βελγίου;

Το αστέρι Μπάγερν Μονάχου αναρρώνει από ένα πρόβλημα hamstring.

Ο προπονητής του Καναδά John Herdman επέμεινε ότι η πλευρά του «κάνει τα πάντα» για να βοηθήσει τον Alphonso Davies να ανακάμψει εγκαίρως για τον επερχόμενο αγώνα με το Βέλγιο.

Ο Davies υπέστη τραυματισμό στον τένοντα ενώ έπαιζε για την Μπάγερν Μονάχου νωρίτερα αυτό το μήνα. Παρά την αρχική αισιοδοξία, ο αμυντικός δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην ομαδική προπόνηση με τον Καναδά.

Καθώς οι Κόκκινοι ετοιμάζονται για το κρίσιμο τους άνοιγμα εναντίον του Βελγίου, ο Χέρντμαν παραδέχεται ότι ο Ντέιβις είναι ακόμα μια αμφιβολία.

«Η αποστολή μου είναι να βεβαιωθώ ότι θα παίξει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα παιδικό όνειρο γι’ αυτόν», δήλωσε ο Herdman στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου.

«Αλλά πρέπει να πω ότι το Βέλγιο είναι ένα άλλο επίπεδο, δεν έχουμε αντιμετωπίσει ομάδα αυτού του επιπέδου από τότε που παίξαμε εναντίον της Βραζιλίας [μια φιλική ήττα 3-2 το 2008].

«Χρειάζεστε παίκτες όπως ο Alphonso, είτε είναι στην αρχή, είτε εκτός έδρας. Οπότε, κάνουμε ό, τι μπορούμε.

«Συνεχίζει να χτίζει προς την τελική του ταχύτητα. Δεν έχει χτυπήσει αυτή την τελική ταχύτητα ακόμα και όταν έχεις τραυματισμούς στον τένοντα αυτή είναι πάντα η στιγμή κλειδί. Τότε είναι που το hamstring ωθείται στα όριά του.»

Μετά τον αγώνα τους με το Βέλγιο την Τετάρτη, ο Davies και η συνο θα αναμέτρηση με την Κροατία τέσσερις ημέρες αργότερα. Στη συνέχεια, θα παίξουν με το Μαρόκο στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας F την 1η Δεκεμβρίου.