Κίνηση για τον αμυντικό της Bundesliga με βαθμολογία 25 εκατ.

Οι Καταλανοί ελπίζουν να ενισχύσουν την οπισθογραμμή τους στο επερχόμενο παράθυρο μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βαρκελώνη επιθυμεί να υπογράψει τη Borna Sosa από τη Στουτγάρδη εν όψει της επόμενης σεζόν.

Οι αναφορές μεταφοράς για τον Βάρκα επικεντρώνονται στην καταδίωξη ενός νέου επιθετικού τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, η πλευρά του Xavi Hernandez φέρεται να βλέπει εκ νέου την επιβολή και σε άλλους τομείς του γηπέδου.

Σύμφωνα με το γερμανικό κατάστημα Bild, ο Barca παρακολουθεί την αριστερή πλευρά της Στουτγάρδης Sosa.

Ο 24χρονος αγωνίζεται για τη γερμανική πλευρά από το 2018, μετά από μια κίνηση από το Dinamo Zagreb. Αυτή τη σεζόν, έχει κάνει 26 εμφανίσεις για τους Κόκκινους, καταγράφοντας επτά ασίστ.

Οι επιθετικές ικανότητες του Κροάτη έχουν τραβήξει την προσοχή του Μπάρκα, ο οποίος αναζητά ενισχύσεις για τον Γιόρντι Άλμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σόσα είναι «ενθουσιασμένος» από την προοπτική να ενταχθεί στη Βαρκελώνη, ενώ είναι ανοικτός για αναχώρηση από τη Στουτγάρδη πριν από τη λήξη της σύμβασής του το 2025.

Από την άλλη πλευρά, η Βαρκελώνη μπορεί επιτέλους να έχει μια αξιόπιστη δεύτερη επιλογή στην αριστερή πλευρά του οπίσθιου άξονα της. Η Άλμπα ήταν η μοναδική επιλογή για την θέση αυτή, κάνοντας 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, η Βαρκελώνη θα χρειαστεί να καταβάλει τέλος ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά του Sosa. Αυτή τη στιγμή, η Στουτγάρδη βρίσκεται 16η στην Bundesliga, τέσσερις βαθμούς μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού.

Σε περίπτωση που οι Reds υποβιβαστούν στην Bundesliga 2 αυτή τη σεζόν, η Barca ενδέχεται να είναι σε θέση να αποκτήσει τις υπηρεσίες της Sosa με χαμηλότερο τέλος μεταβίβασης.