Κάτω από την πυρκαγιά Koeman σπάει σιωπή για το μέλλον του στη Βαρκελώνη

Ο Ολλανδός είχε μια δύσκολη πρώτη σεζόν, και τώρα είναι ανοιχτός για το μέλλον του μπροστά από ένα κρίσιμο δίκεφαλο με τη Σεβίλλη.

Ο Ronald Koeman έχει παραχωρήσει το μέλλον του ως διευθυντής της Βαρκελώνης είναι αβέβαιος, αλλά παραμένει σε μια «αισιόδοξη» διάθεση πριν από μια πορεία αγώνων που καθορίζουν την εποχή.

Το εικονίδιο του Μπλαουγκράνα ανέλαβε τη δουλειά των ονείρων του το περασμένο καλοκαίρι αντικαθιστώντας τον εκδιωχμένο Quique Setien. Ωστόσο, έχει υποστεί ένα δύσκολο ξεκίνημα, με οκτώ δαπανηρές ήττες σε 37 παιχνίδια (W24 D5) να επισκιάζει την πρόοδό του.

Αυτές περιλάμβαναν βαριές ήττες στο Καμπ Νόου, στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Γιουβέντους και πιο πρόσφατα στο Παρίσι Σεν Ζερμέν.

Οι ελπίδες της Βαρκελώνης για τη δόξα της Λαλίγκα, εν τω μεταξύ, κρέμονται στην ισορροπία. Έχουν ένα κενό πέντε σημείων για να καλύψουν ενάντια στο τραπέζι, Atletico Madrid, που έχουν ένα παιχνίδι στο χέρι, στην τρίτη θέση. Και με ένα συνολικό έλλειμμα 4-1 στην PSG στο Champions League τελευταίο 16, η ευρωπαϊκή δόξα φαίνεται απίθανη.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει πάντα μεγάλη πίεση ως προπονητής Barca. Εάν δεν κερδίσετε, είναι λάθος του διαχειριστή», δήλωσε ο Koeman όπως ανέφερε ο Goal.

«Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε γι’ αυτό, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Η αύξηση της πίεσης στον Koeman είναι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές του συλλόγου, με τον Xavi Hernandez να θεωρείται ως η δημοφιλής επιλογή για να αναλάβει τα ηνία ως διευθυντής.

Ως εκ τούτου, το πρώην ολλανδικό αφεντικό θα είναι πρόθυμο να νικήσει τη Σεβίλλη το Σάββατο στη LaLiga και τέσσερις ημέρες αργότερα σε ημιτελικό ισοπαλία Copa del Rey, με την ανδαλουσιανή στολή να κατέχει ένα κρίσιμο συνολικό πλεονέκτημα 2-0.