«Κάθε φορά που ο Μέσι δεν παίζει, κερδίζει η Βαρκελώνη» σημειώνει το εικονίδιο της Αργεντινής

Μια πληθώρα ταλέντων στην ομάδα επέτρεψε στους Μπλαουγκράνα να αρχίσουν να εξαρτώνται λιγότερο από το γηρασμένο φυλαχτό τους τελευταία.

FC Barcelona είναι καλύτερα χωρίς Lionel Messi, όπως ήταν σε θέση να «αντλήσει από άλλες δυνάμεις» κατά την απουσία του, σημειώνει Αργεντινής εικονίδιο Hugo Gatti.

Ο Μέσι εκτίμησε την πρώτη απαγόρευση των δύο αγώνων για βίαιη συμπεριφορά στον τελικό της Supercopa de Espana και έχασε την τελευταία φορά της La Liga της Βαρκελώνης την Κυριακή.

Οι καταλανοί γίγαντες ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν χωρίς αυτόν, καθώς άρπαξαν μια άνετη νίκη 2-0 επί της ταπεινής Elche.

Με παρόμοιο τρόπο, άλλα μέλη της ομάδας του Ronald Koeman κατάφεραν να μεταφέρουν το φορτίο σε μερικές άλλες περιπτώσεις, ελλείψει του φυλαχτού καπετάνιου τους.

Ένα μείγμα από ντόπια ταλέντα, προηγούμενες υπογραφές μεγάλων χρημάτων, και έμπειρους παίκτες έχουν εξασφαλίσει ότι ο έξι φορές νικητής του Ballon d’Or δεν θα χάσει πάρα πολλά όταν βρίσκεται μακριά από το γήπεδο.

«Κάθε φορά που ο Μέσι δεν παίζει, η Βαρκελώνη κερδίζει επειδή μπορεί να αντλήσει άλλα δυνατά σημεία», είπε ο Gatti στον El Chiringuito.

«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τη νίκη και αν παίζεις καλά, ακόμα καλύτερα. Κάθε φορά που ο Μέσι δεν παίζει, κερδίζει η Βαρκελώνη.»

Messi, ωστόσο, είναι διαθέσιμο για επιλογή για μεσοβδόμαδα Copa del Rey Γύρος 16 σύγκρουση με Rayo Vallecano.