Ισπανία: Ο Μοράτα αντιδρά στον πάγκο μετά το γκολ της Γερμανίας

Το αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε εκτός της σειράς του Luis Enrique παρά την εντυπωσιακή του μορφή.

Ο Alvaro Morata επέμεινε ότι η συνολική απόδοση της Ισπανίας είναι πιο σημαντική για αυτόν από τον ατομικό του χρόνο παιχνιδιού.

Ο 30χρονος κατέβηκε από τον πάγκο για να σκοράρει για την Ισπανία στην ισοπαλία 1-1 εναντίον της Γερμανίας την Κυριακή. Ήταν το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά, μετά από ένα ακόμα χτύπημα εναντίον της Κόστα Ρίκα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μορφή του Morata έχει πείσει πολλούς παρατηρητές ότι ο Luis Enrique θα πρέπει να τον παίξει μπροστά από τον Ferran Torres στην επιθετική γραμμή της Ισπανίας. Αλλά ο επιθετικός του Athletico Madrid λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να μείνει στον πάγκο.

«Σε επίπεδο συλλόγων έχεις περισσότερο χρόνο για προπόνηση, περισσότερο χώρο και προφανώς θέλεις να παίξεις», είπε στον Onda Cero. «Αλλά εδώ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν με ενοχλεί καθόλου [να είμαι υποκατάστατο].

«Στην πραγματικότητα, αν έπρεπε να επιλέξω να έρχομαι από τον πάγκο σε όλα τα παιχνίδια, ή ακόμα και να μην παίζω, αλλά η ομάδα κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα υπεγγράφομαι για αυτό. Θα επευφημούσα την ομάδα από τον πάγκο.

«Στο τέλος, έχουμε ένα στόχο, ένα όνειρο, και όλοι μας αισθανόμαστε σημαντικοί. Όλοι είναι σημαντικοί με διαφορετικούς τρόπους. Όλοι μας είμαστε σημαντικοί και ο καθένας έχει τη λειτουργία του.

«Πολλοί παίκτες που δεν παίζουν μπορεί να είναι αυτοί που δίνουν περισσότερα στην ομάδα. Ιστορικά, ήταν έτσι στην εθνική ομάδα.

«Δίνω πάντα ένα παράδειγμα στους ανθρώπους που θέλουν να παίξουν αλλά δεν παίζουν όσο θέλουν. Πρέπει να δουν τον Πέπε Ρέινα και τον Ίκερ Κασίγιας.

«Ήταν εδώ [προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα] χωρίς να παίξουν, αλλά πάντα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι είναι παραδείγματα που πρέπει να ακολουθήσουν, και πήραν τα εύσημα που τους άξιζε, είτε έπαιζαν είτε όχι».