Ισπανία: Ένας έφηβος από τη Βαρκελώνη προσγειώνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον τραυματισμό της Gaya

Η La Roja κάνει μια καθυστερημένη αλλαγή στην ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από έναν πρόωρο τραυματισμό.

Η Ισπανία κάλεσε τον Alejandro Balde της Βαρκελώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από τραυματισμό του Jose Gaya.

Η Gaya ήλπιζε να προκαλέσει τον βετεράνο αστέρα της Βαρκελώνης Jordi Alba για μια θέση στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής της Ισπανίας. Ωστόσο, ένα διάστρεμμα αστραγάλου την Τετάρτη κατέστρεψε τα όνειρά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο μέσος της Βαλένθια είχε την ευκαιρία να κάνει την επιστροφή του κατά τη διάρκεια της φάσης νοκ-άουτ. Αλλά ο Enrique επέλεξε να μην ρισκάρει και κάλεσε τον Balde ως αντικαταστάτη του.

Ο Balde έχει εκπροσωπήσει την πλευρά των Κ21 της Ισπανίας, αλλά είναι ακάλυπτος στο ανώτερο επίπεδο.

Ο νεαρός έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη σε μια ήττα του Champions League εναντίον της Μπάγερν πέρυσι. Από τότε, εξελίχθηκε σε μίζα υπό τον Τσάβι Χερνάντεζ.

Βαρκελώνη σχεδιάζουν Balde ως μακροπρόθεσμη αντικατάσταση της Alba. Η καθυστερημένη του πρόσκληση για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσε να τον δει να κάνει το ντεμπούτο του στην Ισπανία στο Κατάρ.

Μιλώντας για τις πιθανότητές του να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μπάλντε δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Το να παίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα ήταν όνειρο».

Έχοντας κατακτήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Balde θα ξεκινήσει τη διεθνή του καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Ισπανία θα ξεκινήσει την καμπάνια της με έναν αγώνα εναντίον της Κόστα Ρίκα προτού αντιμετωπίσει την Ιαπωνία και τη Γερμανία στους επόμενους αγώνες της ομάδας.