Θα μπορέσει ο Aubameyang να παίξει για την Γκαμπόν στο AFCON καθόλου;

Ο επιτιθέμενος στην Άρσεναλ έχασε τους Πάνθηρες να ανοίξουν δύο φωτιστικά AFCON μετά από θετική δοκιμή για COVID-19.

Pierre-Emerick Aubameyang`s 2021 Αφρική Κύπελλο Εθνών μοίρα θα μπορούσε να αποφασιστεί τη Δευτέρα μετά από περαιτέρω συνομιλίες και δοκιμές.

Κατά την άφιξη στο Καμερούν για το τουρνουά, ο Aubameyang επέστρεψε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον κορωναϊό. Έκτοτε έχει χάσει και τους δύο αγώνες της Γκαμπόν για την έναρξη δύο αγώνων του Ομίλου Γ.

Ο 32χρονος, μαζί με τους συμπαίκτες της Γκαμπόν Μάριο Λεμίνα και Axel Meye, αναφέρθηκαν στην προπόνηση την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα από περαιτέρω δοκιμές, ωστόσο, απέκλεισαν το τρίο από την κλήρωση 1-1 της Παρασκευής με την Γκάνα.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκαμπόν ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αποκάλυψαν «καρδιακές αλλοίωση», αν και ο διευθυντής της Γκαμπόν Πατρίς Νέβεου δήλωσε αργότερα ότι έδειξε ίχνη COVID-19.

Η Aubameyang θα μπορούσε να πετάξει πίσω στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα
Τώρα ένα νέο ρεπορτάζ από την The Athletic δείχνει ότι η δεινά του Aubameyang δεν έχει τελειώσει. Η δημοσίευση ισχυρίζεται ότι η Προώθηση της Άρσεναλ θα μπορούσε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα τη Δευτέρα.

Γκαμπόν σχέδιο για τη διεξαγωγή περαιτέρω συζητήσεων και δοκιμών. Το προσωπικό της ομάδας αναμένει ότι το αποτέλεσμα θα δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια στην κατάσταση της Aubameyang. Επίσης, θα καθορίσουν τη διαθεσιμότητά του για το φινάλε της ομάδας Γ της Τρίτης έναντι των κορυφαίων τραπεζιών στο Μαρόκο — ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να αποφασίσει εάν η τελευταία 16 μοίρα της ομάδας.

Εν πάση περιπτώσει, το ιατρικό προσωπικό της Άρσεναλ δεν ανησυχεί για την κατάσταση και παραμένει σε επαφή με Aubameyang και Gabon.