Η UEFA θέτει νέο χώρο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2022

Αφού η Ρωσία ξεκίνησε μια εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, η θέση για τον τελικό του Champions League 2022 έχει πλέον αλλάξει.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ 2022 θα είναι στο Παρίσι αντί της Ρωσικής Πόλης της Αγίας Πετρούπολης, επιβεβαίωσε η UEFA.

Το διοικητικό όργανο της Ευρώπης για το ποδόσφαιρο αποφάσισε το Παρίσι μετά από έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της την Παρασκευή το πρωί, υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου στο Gazprom Arena 68.000 θέσεων της Αγίας Πετρούπολης, ο φετινός τελικός του Champions League θα προχωρήσει στο Stade de France στο St Denis του Παρισιού, την ίδια ημερομηνία.

«Η UEFA επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο διάσημο παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης», διάβασε μια δήλωση της UEFA.

Τι θα συμβεί με τους ρωσικούς και ουκρανικούς συλλόγους;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε πλήρη στρατιωτική εισβολή στο γειτονικό έθνος Ουκρανία την Πέμπτη.

Η κλιμάκωση της κατάστασης έχει προκαλέσει την αναστολή του εγχώριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ουκρανίας, ενώ η συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ρωσίας και Ουκρανίας στους αγώνες πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA τον επόμενο μήνα είναι αμφίβολη.

Για τους διαγωνισμούς της UEFA, ωστόσο, οι ρωσικές και ουκρανικές ομάδες μπορούν να διαγωνιστούν, αλλά πρέπει να παίξουν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε ουδέτερο χώρο.

Η UEFA πρόσθεσε: «Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι ρωσικοί και ουκρανικοί σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς της UEFA θα πρέπει να παίζουν εντός έδρας τους αγώνες σε ουδέτερους χώρους μέχρι νεωτέρας.»

Η FIFA, εν τω μεταξύ, έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.