Η UEFA ανοίγει πειθαρχικό φάκελο για τους απατεώνες συλλόγους της Super League

Λόγω της συμμετοχής τους στην Super League, η UEFA αποφάσισε να ανοίξει πειθαρχικό φάκελο και για τις τρεις ομάδες που θέλουν να φύγουν.

Η UEFA δεν παίζει γύρω όταν πρόκειται για την αναζήτηση τιμωρίας για τους τρεις συλλόγους που παραμένουν στην απατεώνων Super League. Ο Αλεξάντερ Τσεφερίνη είναι αποφασισμένος να δώσει ένα παράδειγμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Η ιδέα του δεν είναι ξεκάθαρη για το τι σκοπεύει να κάνει με αυτά τα κλαμπ στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, η UEFA ανακοίνωσε το άνοιγμα πειθαρχικού φακέλου για κάθε μία από αυτές τις ομάδες.

Για να παρακολουθήσουν όλα όσα κάνουν σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, η UEFA έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση την Τρίτη: «Μετά από έρευνα που διεξήχθη από τους ελεγκτές ηθικής και πειθαρχίας της Uefa σε σχέση με το λεγόμενο «Super League» σχέδιο, κινήθηκαν πειθαρχικές διαδικασίες κατά της Real Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Γιουβέντους για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της Uefa. Περαιτέρω πληροφορίες θα διατεθούν εν ευθέτω χρόνω.»

Κανένα από τα τρία κλαμπ δεν θα υποχωρήσει.

Όπως ανακοίνωσε προηγουμένως ο Florentino Perez, αυτές οι τρεις σύλλογοι εξακολουθούν να συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στο έργο της Super League. Στα μάτια του Ceferein, το μόνο που ήθελαν ήταν να διαταράξουν το οικοσύστημα που δημιούργησε η UEFA. Δεν τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις του να δημιουργήσει μια νέα μορφή υπαρχόντων διαγωνισμών. Οι παίκτες είναι άρρωστοι και κουρασμένοι να μην λαμβάνονται υπόψη, γεγονός που επηρεάζει επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο.

Το να μην έχεις κατάλληλοι παίκτες είναι επιζήμιο για κάθε σχέδιο που έχει και οι δύο πλευρές για το μέλλον στο ποδόσφαιρο. Αλλά ο Ceferin δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευημερία των μεγαλύτερων περιουσιακών στοιχείων του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ πιθανό να πάρει μια βιαστική απόφαση και να κλωτσήσει και τα τρία κλαμπ από διαγωνισμούς για την επόμενη σεζόν. Αλλά ο Φλορεντίνο Περέζ πρέπει να έχει έναν άσσο στο μανίκι του που δεν θα ξέρουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή η μάχη μεταξύ της UEFA και αυτών των τριών συλλόγων πρόκειται να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα.