Η UEFA ανακοινώνει την αλλαγή των χώρων για ορισμένα παιχνίδια EURO 2020

Η UEFA εξέδωσε δήλωση σχετικά με την αλλαγή των χώρων για το αναδιοργανωμένο τουρνουά EURO 2020 το καλοκαίρι.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι οι αγώνες EURO 2020 που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Μπιλμπάο και το Δουβλίνο μεταφέρθηκαν. Ως αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων Covid-19, οι οπαδοί δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες στις ισπανικές και ιρλανδικές πόλεις.

Ως εκ τούτου, τα παιχνίδια από το Μπιλμπάο μεταφέρονται στη Σεβίλλη, ενώ η Αγία Πετρούπολη και το Λονδίνο θα μοιραστούν τα παιχνίδια για τους αγώνες του Δουβλίνου. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εικονική συνάντηση από την UEFA, όπου τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν στην απόφαση αυτή.

Ακολουθεί η επίσημη δήλωση: «Οι τέσσερις αγώνες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στο Μπιλμπάο, θα μεταφερθούν στο Estadio La Cartuja στη Σεβίλλη. Η φιλοξενία αυτών των αγώνων υποστηρίζεται από την Αυτόνομη Κοινότητα της Ανδαλουσίας. Το οποίο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επιτρέψει στους θεατές το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου για τους τρεις αγώνες του Ομίλου Ε και ένα γύρο 16 αγώνων».

«Μετά την απόφαση των τοπικών αρχών, ήταν σαφές ότι οι οπαδοί ήταν πολύ απίθανο να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν εκεί [Μπιλμπάο]».

«Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), η UEFA πρότεινε τη μεταφορά αυτών των αγώνων σε άλλο χώρο στη χώρα υποδοχής. Απλά για να επιτρέψουμε στους οπαδούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες μετά από ένα χρόνο που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανό ποδόσφαιρο στα γήπεδα. Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα σε όλους τους αγώνες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της ναυαρχίδας του διαγωνισμού εθνικής ομάδας της UEFA.»

«Οι τρεις αγώνες του Ομίλου Ε που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Δουβλίνο, θα ανακατανεθούν στο Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης. Που ήδη φιλοξενεί τρεις αγώνες του Ομίλου Β και έναν προημιτελικό.»

«Ο γύρος των 16 αγώνων που είχε αρχικά προγραμματιστεί στο Δουβλίνο, θα μεταφερθεί στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.»

Ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin δήλωσε: «Εργαζόμαστε επιμελώς με τις οργανώσεις υποδοχής και τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και εορταστικό περιβάλλον στους αγώνες. Και είμαι πραγματικά ευτυχής που είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε τους θεατές σε όλους τους αγώνες για τον εορτασμό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την ήπειρο».

«Η UEFA επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμησή της και την ευγνωμοσύνη της προς τις πόλεις Μπιλμπάο και Δουβλίνο. Και οι δύο θεωρούνται καλοί χώροι για τη διοργάνωση μελλοντικών εκδηλώσεων της UEFA, των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων της Ισπανίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, καθώς και όλων των τοπικών φορέων για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και τις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια.»

«Η UEFA θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει την Ποδοσφαιρική Ένωση της Ιρλανδίας και το αφοσιωμένο προσωπικό της για την εξαιρετική συνεργασία και τη σκληρή δουλειά τους. Και προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τις υπόλοιπες έντεκα ενώσεις υποδοχής για την επίτευξη των αγώνων Euro 2020.»