«Η Tierney είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά στην Πρέμιερ Λιγκ»

Ένας πρώην αμυντικός της οπλοστασίου πιστεύει ότι ο Kieran Tierney ανήκει στη λίστα των κορυφαίων αριστερών στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Nigel Winterburn, ο Kieran Tierney υπήρξε πηγή συνέπειας για την Arsenal και είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά στην Πρέμιερ Λιγκ. Με τη δεύτερη σεζόν του να τρέχει στο Emirates Stadium, η διεθνής Σκωτία είναι στην κορυφή του καθήκοντος. Οι Πυροβολητές είχαν πλήρη επίγνωση του ταλέντου που θα έφερναν την ώρα της μετάθεσης του. Έτσι, η Tierney εντάχθηκε στην Arsenal το 2019 από την πλευρά της Σκωτίας Premiership Celtic.

Παρόλο που οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να ευημερήσει στο βόρειο Λονδίνο, η πλήρης πλάτη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ομάδας του Mikel Arteta. Ο Winterburn, ο οποίος έπαιξε στην ίδια θέση πίσω στις ημέρες για τους Gunners, πιστεύει ότι ο 23χρονος έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Είπε στο FreeSuperTips: «Όταν ο Kieran Tierney ήρθε για πρώτη φορά στην Arsenal, τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να προπονηθεί με την ομάδα. Ήρθε σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποκατάστασης αρχικά. Αλλά τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τι μπορεί πραγματικά να παράγει σε τακτική βάση.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αριστερούς στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν σκεφτείς τη συνέπειά του, τη διέλευση του και τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Πόσο επιτυχής θα είναι θα εξαρτηθεί από το πόσα παιχνίδια παίζει, πόσα τρόπαια κερδίζει. Αλλά είναι εκεί πάνω με τα καλύτερα πλήρη πλάτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Το επίπεδο της απόδοσής του ήταν υπέροχο. Δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό από τους υπερασπιστές σας, τους χρειάζεστε για να κάνουν τη δουλειά τους καλά. Και να είναι επτά στους 10 και πάνω κάθε εβδομάδα, που είναι ακριβώς αυτό που κάνει.»