Η Ten Hag ανοίγει για φήμες που τον συνδέουν με την FC Barcelona

Εν μέσω όλων των φημών που τον συνδέουν με την FC Barcelona, ο Erik Ten Hag ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για το μέλλον του μπροστά σε έναν περίεργο δημοσιογράφο.

FC Barcelona εξακολουθεί να εξετάζει πολλά ονόματα για να αντικαταστήσει Ronald Koeman, ένας από αυτούς είναι Erik Ten Hag. Ο Ολλανδός προπονητής συνδέεται με την καταλανική λέσχη για μερικά χρόνια από τότε που μας έφερε την ομάδα AFC Ajax με επικεφαλής τον Frenkie de Jong. Η Βαρκελώνη προσπάθησε να διατηρήσει αυτό το επιθετικό στυλ παιχνιδιού που ο Johan Cruyff άρχισε να εφαρμόζει όταν έφτασε ως παίκτης. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, ο Rinus Michels είχε ήδη αυτή την ιδέα του Total Football που έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο από τότε που η Ουγγρική Εθνική Ομάδα σηματοδότησε μια εποχή στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Αλλά η προέλευση αυτού του στυλ προήλθε από έναν αγγλικό διευθυντή με το όνομα Jimmy Hogan, ο οποίος δίδαξε στους Ούγγρους όλα όσα ήξερε. Μετά από αυτό, ο Jack Reynolds δίδαξε αυτό το στυλ στους Ολλανδούς, οι οποίοι τελειοποίησαν τη μέθοδο. Ο Michels είδε τον Cruyff ως νεαρό παίκτη και αμέσως κατάλαβε ότι ήταν το κλειδί για τη διαιώνιση αυτού του στυλ. Είναι πάντα ένας παίκτης που ωθεί αυτούς τους μάνατζερ να εκτελέσουν τη φιλοσοφία. Χωρίς έναν βασικό παίκτη, το να παίζεις αυτό το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου είναι αδύνατο. Erik Ten Hag είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά Ολλανδών μάνατζερ που καταλαβαίνουν αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Ten Hag απορρίπτει τις φήμες FC Barcelona.

Ανεξάρτητα από την πλούσια ιστορία στην Ολλανδία, υπάρχουν κάποιοι διευθυντές που δεν ακολουθούν πάντα αυτή τη σχολή σκέψης. Άνθρωποι όπως ο Louis van Gaal είναι επίσης επιτυχημένοι χωρίς την ανάγκη να παίξουν αυτή τη μέθοδο Total Football. Ο Ronald Koeman είναι άλλος ένας από αυτούς τους μάνατζερ που δεν το καταλαβαίνει. Αν και είναι θρύλος της Βαρκελώνης, είναι ένας αμυντικός παίκτης στην καρδιά που οδήγησε την ομάδα ονείρων του Johan Cruyff στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αλλά ως διευθυντής, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την επιτυχία που πέτυχε όταν φορούσε μπότες.

Η Joan Laporta θα προσπαθήσει να υπογράψει έναν μάνατζερ όπως η Ten Hag, αλλά το αφεντικό του Ajax είναι συγκεντρωμένο με την τρέχουσα ομάδα του. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων αγώνων, οι παίκτες του σκόραραν 21 γκολ παίζοντας το ίδιο στυλ. Κατά τη διάρκεια μιας μικρής συνομιλίας με έναν Ολλανδό ρεπόρτερ του ESPN, η Ten Hag αποφάσισε να σιωπήσει κάθε φήμη που τον συνδέει με την FC Barcelona: «Εσείς το λέτε. Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις με αυτό; Δουλεύουμε πάνω στον Ajax, ας μιλήσουμε για αυτόν τον αγώνα. Αυτού του είδους οι φήμες είναι καλές για σένα, αλλά όχι για εμάς».