Η Saliba παρομοίασε με τον Van Dijk και υποστήριξε να «κάνει μια σταθερή υπόθεση για τον εαυτό του»

Ο υπερ-ευνοούμενος αμυντικός της Άρσεναλ έχει ακολουθηθεί για να ακολουθήσει τα βήματα ενός διακεκριμένου αντίθετου αριθμού.

William Saliba έχει υποστηριχθεί για να «έρθει καλά» και «να κάνει μια σταθερή υπόθεση για τον εαυτό του» την επόμενη σεζόν.

Η Saliba εντάχθηκε στην Arsenal σε μια συμφωνία 27 εκατομμυρίων λιρών το καλοκαίρι του 2019. Αναμένεται ότι σταδιακά θα εξελιχθεί σε ορεκτικό για το σύλλογο, αλλά τον απέφευγε ο διευθυντής Mikel Arteta.

Η 20χρονη κεντρική πλάτη έκανε μόνο δύο εμφανίσεις για την Arsenal, οι οποίες ήρθαν και οι δύο για την ομάδα U23 και όχι για την πρώτη ομάδα. Έχει σταλεί δανεικός σε τρεις διαφορετικούς συλλόγους της Ligue 1 από την υπογραφή του και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ολυμπιακή Μασσαλία.

Παρά το φαινομενικά ότι δεν έχει υψηλή βαθμολογία από την Arteta, ο αμυντικός έχει υποστηριχθεί για να μπει στην ομάδα Gunners το 2022-23 από τον προπονητή γυμναστικής Nicolas St-Maurice.

«Είναι ένας πολύ καλός τύπος, πολύ σκληρά εργαζόμενος», είπε ο St-Maurice, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνονται και ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Karim Benzema, Karim Benzema.

«Δουλέψαμε σε μια σειρά από πράγματα όπως η ταχύτητα, η δύναμη, ξέρετε ότι είναι μεγάλος και δυνατός. Όταν είσαι τόσο νέος και μεγαλόσωμος και δυνατός δεν είσαι τόσο γρήγορος όσο οι μικρότεροι. Δουλέψαμε λίγο πάνω σε αυτό και τα πήγε πολύ καλά.

«Όταν τον είδα για πρώτη φορά σκέφτηκα τον Van Dijk λόγω των θέσεων των έργων του και έχει τις σωστές δυνατότητες να φτάσει μακριά.

«Γνωρίζω πολλούς νέους παίκτες, βλέπω ότι κάποιοι αποσπάται η προσοχή όταν έρχονται στο Ντουμπάι, αλλά δούλευε σκληρά και έχει το κατάλληλο περιβάλλον.

«Ο Γουίλιαμ είναι ταπεινός. Οι οπαδοί της Άρσεναλ είναι ενοχλημένοι αυτή τη στιγμή επειδή δεν είναι στο κλαμπ και τα πάει πολύ καλά στη Μασσαλία, αλλά νομίζω ότι την περασμένη σεζόν έχασε κάποια παιχνίδια πάνω από τον Κόβιντ.

«Ο Σαλίμπα πρέπει να παίξει περισσότερο και θα έρθει καλά. Δεν θέλει να έρθει στην Άρσεναλ και να καθίσει στον πάγκο — αυτό δεν είναι η νοοτροπία του. Θέλει να παίξει για την Άρσεναλ. Νομίζω ότι την επόμενη σεζόν θα κάνει μια σταθερή υπόθεση για τον εαυτό του. »