Η SAFA αποκαλύπτει νέα στοιχεία για στημένα παιχνίδια για την υποστήριξη της έφεσης της FIFA

Η Νοτιοαφρικανική FA έχει ξεκινήσει μια καταγγελία σχετικά με τη συμπεριφορά της Maguette Ndiaye, η οποία ήταν επίσημος προκριματικός εναντίον της Γκάνα.

Η Γκάνα κατάφερε να περάσει στον τελικό γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αφρικής, αφού νίκησε τη Νότια Αφρική με 1-0 την Κυριακή.

Στην Γκάνα απονεμήθηκε μια αμφιλεγόμενη ποινή στο 33ο λεπτό, το οποίο μετατράπηκε από τον Andre Ayew.

Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι, η Νοτιοαφρικανική FA εξέδωσε επίσημη καταγγελία σχετικά με το περιστατικό στη FIFA. Οι αξιωματούχοι της SAFA ισχυρίστηκαν ότι το παιχνίδι αποφασίστηκε από τη Σενεγάλη διαιτητή Maguette Ndiaye.

Η SAFA έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι θα παράσχει νέα στοιχεία για στημένα παιχνίδια στη FIFA.

«Στοιχημάτιζε στον αγώνα. Είναι γεγονός ότι υπήρχαν στοιχήματα στον αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της SAFA Danny Jordaan σε συνέντευξη Τύπου.

«Θέλουμε η FIFA να διερευνήσει και αυτό το θέμα. Τι συμβαίνει στο στοίχημα, αν γνωρίζετε στο 10ο λεπτό ότι ο διαιτητής πρόκειται να δώσει ποινή, τότε υπάρχει μια ακίδα στοιχήματος λίγο πριν δοθεί η ποινή.»

Ο πρόεδρος της SAFA ισχυρίστηκε ότι υπήρξε ξαφνική αύξηση στα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στην Γκάνα πριν από το παιχνίδι.

«Αν συμβεί αυτό, αν τα στοιχήματα αιχμές συμπίπτουν με την απόφαση, τότε ξέρετε. Αλλά, πώς γίνεται να υπάρχει μια αύξηση στοιχημάτων λίγο πριν ληφθεί μια σημαντική απόφαση; Έτσι ήξεραν πότε να ποντάρουν επειδή είναι online στοιχήματα, οπότε παρακολουθείς τον αγώνα και παρακολουθείς τον αγώνα επειδή έχεις τις πληροφορίες.

«Δεν έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό [έρευνα] και έτσι ζητήσαμε από τη FIFA να το κάνει αυτό».

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι έλαβαν την έφεση της Νοτίου Αφρικής. Τα νέα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι αποφασιστικά, αλλάζοντας ενδεχομένως την τελική κατάταξη της ομάδας G των προκριματικών.

Από τώρα, η Γκάνα έχει κερδίσει την ομάδα με 13 πόντους, προχωρώντας στον τρίτο γύρο των προσόντων.

Οι δέκα προκριμένες ομάδες θα παίξουν πέντε πλέι-οφ αγώνες για να καθορίσουν τις πέντε θέσεις της Αφρικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ. Η Αφρικανική Συνομοσπονδία έχει προγραμματίσει το διαγωνισμό για το Μάρτιο του 2022.