Η Pep Guardiola εξηγεί τις αλλαγές τακτικής της Μάντσεστερ Σίτι

Πριν από τον αγώνα του Σαββατοκύριακου εναντίον της Sheffield United, ο Pep Guardiola εξήγησε λεπτομερώς τις πρόσφατες αλλαγές τακτικής του στον Τύπο.

Ο Pep Guardiola είναι ένας επιλυτής προβλημάτων στο Μάντσεστερ Σίτι, ο Καταλανός μάνατζερ συνειδητοποίησε ότι η ομάδα του δεν έπαιζε όπως ήταν στις προηγούμενες σεζόν. Μόλις βρήκε το πρόβλημα, έκανε ό, τι κάνει καλύτερα για να το διορθώσει. Ως ένας από τους πιο μελετημένους μάνατζερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Πεπ ξέρει πώς να αναζητήσει μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Δεδομένου ότι δεν έχει απεργούς αυτή τη στιγμή, η προφανής επιλογή ήταν να γεμίσει το κουτί του αντιπάλου με επιθετικούς μέσους.

Όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για την επίθεση, έρχονται από όλο τον τόπο. Πήρε λίγο χρόνο στους παίκτες για να πάρουν την ιδέα, αλλά τελικά το έκαναν. Γνωρίζαμε πολύ καλά το αμυντικό παιχνίδι που χρησιμοποιούσε η ομάδα του Γκουαρντιόλα τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν προφανές ότι δεν του άρεσε και αποφάσισε να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Πεπ λατρεύει την κατοχή της μπάλας του, αλλά λατρεύει περισσότερο να σκοράρει γκολ.

Οι τροποποιήσεις του Γκουαρντιόλα λεπτομερώς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε η Sky Sports, η Guardiola εξήγησε: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που παίζαμε. Στις προηγούμενες εποχές, οι πτέρυγες ήταν ευρύτερες και ψηλότερες, οπότε επιστρέψαμε στις αρχές μας. «Για πολλούς λόγους, έπρεπε να προσαρμοστούμε στην ποιότητα που είχαμε και στους παίκτες που είχαμε εκείνη τη στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος που προσπάθησα να βρω το δρόμο. Στο τέλος, ένιωσα ότι έχοντας τα φτερά φαρδιά και ψηλά μας βοήθησε να είμαστε πιο σταθεροί και η ποιότητα των παικτών κάνει τα υπόλοιπα. Όταν έχουμε την μπάλα, τρέχουμε λιγότερο».

«Ο λόγος που δεν παίζαμε καλά ήταν επειδή όταν είχαμε την μπάλα έτρεχαμε πάρα πολύ», πρόσθεσε. «Όταν έχουμε την μπάλα πρέπει να περπατήσουμε. Όταν δεν έχουμε την μπάλα, πρέπει να τρέχεις με τη ζωή σου. Τώρα νομίζω ότι είμαστε πιο ήρεμοι. Αυτό το σύστημα — το 5-3-2 — είναι δύσκολο να επιτεθεί. Ανησυχώ λίγο για το αυριανό παιχνίδι».