Η Pep Guardiola ανοίγει για να χάσει τη ζωή του ποδοσφαιριστή

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου, ο Pep Guardiola άνοιξε για την αγάπη του για τις ημέρες που έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο. Του λείπουν;

Οποιοσδήποτε πρώην ποδοσφαιριστής όπως ο Pep Guardiola θα σας πει πόσο πολύ αγαπούσε να παίζει το παιχνίδι και να απολαμβάνει εκείνες τις μέρες. Η ζωή ενός ελίτ αθλητή είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα σε εκείνες τις τυπικές δουλειές ονείρου που κάθε λογικός άνθρωπος θα ήθελε να έχει. Η περίπτωση του Pep Guardiola είναι αρκετά μοναδική λόγω της άγριας επιτυχίας που είχε ως παίκτης. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, ο γκαφέρ της Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε σχεδόν αμέσως το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ομάδας του.

Μετά από αυτό, έγινε ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο με εντυπωσιακή καριέρα σε επίπεδο club. Ωστόσο, το τρέξιμο του ως μάνατζερ ήταν απίστευτα πιο επιτυχημένο από ό, τι κατά τη διάρκεια των ημερών του ως παίκτης. Όλοι γνωρίζουμε τους πολλούς τίτλους που κέρδισε σε τρεις διαφορετικές χώρες. Αλλά ποτέ δεν θα βγάλεις το ποδόσφαιρο από τον ποδοσφαιριστή. Ο Πεπ χάνει το παιχνίδι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο λόγος που ο Γκουαρντιόλα χάνει το ποδόσφαιρο.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη μέσω της ιστοσελίδας της Manchester City, η Guardiola άνοιξε: «Η ευχαρίστηση για τους παίκτες είναι ασύγκριτη — θα άλλαζα τώρα για να γίνω παίκτης. Ως παίκτης το μοιράζεσαι με τους φίλους σου, τις στιγμές στην προπόνηση και τα αποδυτήρια. Ο διευθυντής έχει το προσωπικό του και είναι εντάξει, αλλά μπορείτε να το γιορτάσετε με διαφορετικό τρόπο. Στα 90 λεπτά, μπορούμε να φωνάζουμε και να κουνάμε τα χέρια μας αλλά η επιρροή μας είναι ελάχιστη.

«Είχα την αίσθηση όταν είχα την μπάλα στα πόδια μου ότι μπορούσα να ελέγξω το παιχνίδι, μπορώ να αποφασίσω τι συμβαίνει. Έξω δεν μπορείς. Η ευχαρίστηση να παίζεις είναι ασύγκριτη με το να είσαι μάνατζερ. Είναι ένας τρόπος να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι από την άλλη πλευρά, αλλά θα άλλαζα τώρα για να έχουμε 20 χρόνια λιγότερα και να παίζουμε ποδόσφαιρο».