Η La Liga αρνείται απειλές υποβιβασμού εναντίον της Μπαρτσελόνα

Κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων ημερών μετά τις εκλογές της FC Barcelona, υπήρξαν κάποιες απειλές που υποτίθεται ότι έγιναν από τη La Liga στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Η FC Barcelona ήταν κοντά στο να υποβιβαστεί από τη La Liga επειδή δεν πλήρωσε τα χρήματα της ασφάλειας που χρειάζονταν μετά τις εκλογές. Joan Laporta μπήκε σε κάποιο πρόβλημα για να πάρει αυτό που ορίζει 125 εκατομμύρια ευρώ στον πρόεδρο Javier Tebas. Αυτά είναι χρήματα για την ασφάλεια που κάθε νέος πρόεδρος πρέπει να προσφέρει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε πρόσφατα ο Toni Freixa στο Twitter, υπήρξε μια πολύ συγκεκριμένη απειλή από τον πρόεδρο της La Liga: «Η απάντηση της La Liga. Πιο συγκεκριμένα αυτό του [προέδρου του] Javier Tebas ήταν: «αν επιτρέψετε την ορκωμοσία του νέου προέδρου χωρίς να καταθέσετε την τραπεζική εγγύηση, θα υποβιβάσω τον Barca στη δεύτερη κατηγορία». Αυτό εξήγησε και στους τρεις υποψηφίους ο Carles Tusquets».

Η La Liga αρνείται τις κατηγορίες

Με επικεφαλής τον πρόεδρο Χαβιέ Τέμπας, η Λα Λίγκα εξέδωσε επίσης μια δήλωση όπου αρνούνται το όλο θέμα. Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος δεν τείνει να τα πάει καλά με προέδρους από κανένα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ισπανίας. Υπάρχει ένα αίσθημα εχθρότητας μεταξύ τους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του επειδή θεωρούν ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Πάντα ήταν ενδιαφέρον να βλέπεις τον Javier Tebas να ανταγωνίζεται τους περισσότερους ισχυρούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της La Liga.

Αυτό έγραψε η La Liga σε μια δήλωση που έλαβε το ESPN: «Η μία επαφή που έκανε η La Liga [εκείνη την περίοδο] ήταν με τις νομικές υπηρεσίες. Ποιος ζήτησε μια νομική έκθεση που εστάλη στην Εκλογική Επιτροπή της FC Barcelona, στην οποία δεν υπήρχε καμία αναφορά για τον υποβιβασμό στον οποίο αναφέρεται ο Freixa. Τέλος, η La Liga θέλει να θυμάται ότι σε περίπτωση που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος μιας λέσχης δεν παρουσιάσει την εγγύηση. Είναι δυνατό μόνο από νομική άποψη να επαναληφθούν οι εκλογές και να μην υποβιβασθούν ποτέ».