Η Kroenke ανταποκρίνεται στις απόπειρες εξαγοράς της Άρσεναλ

Ο γιος του ιδιοκτήτη του κλαμπ, Stan Kroenke, εξέδωσε μια σταθερή απάντηση στις συνεχείς προσπάθειες του Daniel Ek να αγοράσει την Arsenal.

Ο διευθυντής της Arsenal Josh Kroenke επανέλαβε ότι η λέσχη δεν πωλείται και είπε στους οπαδούς «μόλις αρχίσαμε».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotify, Daniel Ek, είχε μια προσφορά αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών για να αγοράσει την Arsenal από τον τωρινό ιδιοκτήτη της, Stan Kroenke, απορρίφθηκε. Ωστόσο, ο Σουηδός επιμένει ότι η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει. Πυροβολητές θρύλοι Thierry Henry, Dennis Bergkamp, και Patrick Vieira έχουν υποστηρίξει την προτεινόμενη εξαγορά του.

Ο Henry μάλιστα πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι ο Ek «είναι εδώ για να μείνει», αν και ο Josh Kroenke είναι χαλαρός σχετικά με την κατάσταση.

«Παίρνουμε προσφορές για το σύλλογο όλη την ώρα, από πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και αυτό μιλάει για τη δύναμη της Άρσεναλ», είπε Sky Sports. «Είναι ένας υπέροχος θεσμός. Η Arsenal Football Club είναι μια παγκόσμια μάρκα και η μόνη μου απάντηση σε οτιδήποτε είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι προς πώληση, μόλις ξεκινήσαμε.

«Η λέσχη ανήκει μόνο από το 2018. Έχουμε έναν νεαρό μάνατζερ [Mikel Arteta], έχουμε μια νέα ομάδα και χαράζουμε το δρόμο μας προς το μέλλον.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο [που χρησιμοποιείται σε άλλους οργανισμούς της Kroenke Sports & Entertainment] και το εφαρμόζουμε εδώ, και έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή νέους παίκτες, ταλαντούχους παίκτες με τη σωστή νοοτροπία, αφήστε τους να αναπτυχθούν μαζί ενώ συνεχίζουμε να πασπαλίζουμε ταλέντο σε όλη την ομάδα.

«Τελικά μεγαλώνει σε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Η δύναμη της συνέχειας πίσω από τις σκηνές και οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί και τραβώντας προς την ίδια κατεύθυνση είναι μια υποτιμημένη πτυχή του επαγγελματικού αθλητισμού.

«Με τη δύναμη της συνέχειας και επιτρέποντας σε αυτή την ομάδα να αναπτυχθεί μαζί, ειδικές εποχές είναι μπροστά για αυτό το κλαμπ.»