Η Joan Gaspart αντιδρά στη σύλληψη του Josep Maria Bartomeu

Μετά την είδηση της σύλληψης του Josep Maria Bartomeu, η Joan Gaspart ήθελε να εκφράσει τη γνώμη του για το θέμα μέσω του Radio Marca.

Η FC Barcelona διέρχεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο σκάνδαλο όταν συνελήφθησαν ο Josep Maria Bartomeu και άλλα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της προεδρίας του. Η πρώην πρόεδρος Joan Gaspart είναι πεπεισμένη ότι ο Bartomeu δεν έκανε τίποτα κακό και θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος σύντομα. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οποιαδήποτε αδικοπραγία είναι απολύτως δυνατή από τον πρώην πρόεδρο της Βαρκελώνης. Ο Gaspart έχει επίσης ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν ως πρόεδρος της Μπλαουγκράνα και η υπεράσπισή του για τον Bartomeu δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο λόγος που συνελήφθη οφείλεται στις κατηγορίες ότι πλήρωσε έως και έξι φορές πάνω από την αγοραία αξία για μια υπηρεσία που προστάτευε την δημόσια εικόνα του. Κατά τη διάρκεια του διάσημου σκανδάλου Barçagate, ο Bartomeu προσέλαβε εταιρείες που είχαν τις ρίζες τους υπέρ του και αλλοίωσαν αρκετούς παίκτες της FC Barcelona στη διαδικασία. Η πράξη από μόνη της δεν είναι έγκλημα, αλλά ο τρόπος που διεξήχθη μπορεί να είναι. Από τώρα, η υπόθεση είναι υπό έρευνα και θα ληφθεί απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Γκασπάρ πιστεύει ότι ο Μπαρτομέου δεν έκανε τίποτα κακό.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Bartomeu δεν ανησυχεί για αυτό επειδή δεν έχει κάνει τίποτα κακό», εξήγησε ο Gaspart σε συνέντευξή του στο Radio MARCA. «Όταν έχεις καθαρή συνείδηση, μπορείς να ακούσεις τι σου ζητάει η αστυνομία, να πεις την αλήθεια και να ελπίζεις ότι θα πας σπίτι σου. Είμαι πεπεισμένος, ως φίλος του, ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Δεν ενδιαφέρομαι ούτε ενδιαφέρομαι για αυτά τα θέματα, γι’ αυτό δεν έχω διευρύνει τις γνώσεις μου γι’ αυτό. Ξέρω τα ίδια όπως κι εσύ, διάβασα γι’ αυτό και ελπίζω να ξεκαθαριστεί.

«Δεν καλώ τους ανθρώπους να ρωτήσουν τι συνέβη, δεν είναι του στυλ μου. Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν όλα όσο το δυνατόν συντομότερα, τίποτα περισσότερο. Δεν παρακολουθώ αυτά τα δικαστικά ζητήματα από τους υπόλοιπους συλλόγους στην Ισπανία. Πριν από λίγες μέρες, είδα οικονομικά θέματα από άλλες λέσχες. Με την πάροδο του χρόνου, πάντα καταλήγει να δείχνει ότι τα πράγματα που σχετίζονται με τη Βαρκελώνη είναι αβάσιμα, όπως ακριβώς συνέβη όταν οι άνθρωποι κυνήγησαν τον Sandro Rosell».