Η Guardiola επιτίθεται στον Χαβιέ Τέμπας της Λα Λίγκα

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης, ο Pep Guardiola επιτέθηκε εναντίον του Javier Tebas για την κακή διαχείρισή του ως πρόεδρος της La Liga. Δεν θα του αρέσει αυτό.

Όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε κυνηγάει όπως έκανε μόλις τώρα με τον Χαβιέρ Τέμπας, συνήθως το κάνει με παθητικό-επιθετικό τρόπο. Όταν είχε εμπλακεί σε πολέμους του Ελ Κλασικό με τον Χοσέ Μουρίνιο, τελικά εξερράγη αλλά διατηρούσε πάντα την ψυχραιμία του. Οι απαντήσεις του τείνουν να είναι σαρκαστικές, αλλά ακόμα προσβλητικές. Ο Τέμπας συνεχίζει να κυνηγάει κλαμπ όπως το Μάντσεστερ Σίτι ή το PSG επειδή έχει εξουσία από ολόκληρες χώρες ή κράτη.

Είναι προφανές ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα προστάτευε το δικό του συμφέρον, όπως έκανε σήμερα. Επίσης, του αρέσει να υπερασπίζεται την Πρέμιερ Λιγκ πάνω από τη Λα Λίγκα κάθε μέρα. Στην πανεπιστημιούπολη του Rialp, ο Pep βγήκε αιωρούμενος εναντίον του Tebas, καθώς ένιωθε αρκετά άνετα ώστε να επικρίνει τις κακές ικανότητες διαχείρισης του προέδρου. Από την έλλειψη αντίκτυπου στις ξένες χώρες μέχρι τον ανεπαρκή τρόπο πώλησης της La Liga ως προϊόν σε όλο τον κόσμο. Ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ανταποκριθεί στις συνεχείς επιθέσεις του Τεμπάς.

Η πλήρης απάντηση του Πεπ στον Χαβιέρ Τέμπας.

Αυτό είπε η Guardiola μέσω AS: «Υπάρχει απλά καλύτερη διαχείριση στην Premier League, η οποία μεταδίδεται επίσης στην Ασία. Ο κύριος Τέμπας πρέπει να μάθει από αυτό. Ίσως το ποδόσφαιρο είναι η μόνη επιχείρηση όπου οι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν δεν κρίνονται σωστά. Δεν το καταλαβαίνω γιατί αυτό επηρεάζει τα υπόλοιπα κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Γιατί είναι ένα πρόβλημα στο οποίο η Γιουνάιτεντ, η Σίτυ, η Τσέλσι ή η Λίβερπουλ θέλουν να επενδύσουν; Λέσχες σαν τη δική μας δεν θέλουν κανένα όφελος. Το μόνο που θέλουμε είναι να επανεπενδύσουμε αυτά τα χρήματα για να κάνουμε το κλαμπ να αναπτυχθεί περισσότερο για τους οπαδούς. Υπάρχει ένα επίπεδο ελέγχου από την UEFA, όπως το Financial Fair Play.

«Εάν πουλάτε καλύτερα το προϊόν και πληρώνετε περισσότερα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο κ. Τεμπάς θα πρέπει να μάθει από αυτό, καθώς γνωρίζει περισσότερα από οποιονδήποτε σχετικά με αυτό. Είναι ένας πολύ σοφός άνθρωπος που του αρέσει να προσφέρει τη γνώμη του για τα πάντα. Ίσως έτσι η Barça, η Μαδρίτη, η Ατλέτικο ή η Βαλένθια μπορούν να έχουν περισσότερους πόρους για να κάνουν τις επενδύσεις που χρειάζονται. Αν κάνουμε λάθη, θα μας τιμωρήσουν και δεν θα μπορούμε να παίξουμε. Αλλά αφού δεν είναι έτσι, κάθε λέσχη πρέπει να κάνει ό, τι θέλει. Αλλά ο κύριος Τέμπας δεν κάνει λάθη. Άλλοι σύλλογοι και άλλες χώρες ευθύνονται για την ανικανότητά του να πουλήσει το προϊόν του προκειμένου να κρατήσει παίκτες όπως ο Μέσι».