Η Guardiola αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από το απίστευτο αμυντικό ρεκόρ της Man City

Οι Πολίτες έχουν το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ του πρωταθλήματος σε 13 γκολ που έχουν παραχωρηθεί σε 21 αγώνες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Η Pep Guardiola αποκάλυψε ότι ο κύριος λόγος πίσω από την άψογη άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι είναι η τάση τους να κυριαρχούν στην κατοχή των παιχνιδιών.

Βασικός παράγοντας πίσω από ένα ρεκόρ κλαμπ 13 συνεχόμενων νικών σε όλους τους διαγωνισμούς ήταν οι βελτιωμένες αμυντικές οθόνες του City, έχοντας κρατήσει 21 καθαρά φύλλα αυτή τη σεζόν.

Ένας λόγος που επισημάνθηκε συχνά είναι η καλοκαιρινή υπογραφή της επίδρασης του Ruben Dias. Αλλά ενώ οι Πορτογάλοι είναι πράγματι εξαιρετικοί, ο Guardiola θεωρεί ότι η ικανότητα της πλευράς του να κρατήσει τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή του είναι το κλειδί.

«Ο λόγος για τον οποίο [το αμυντικό μας ρεκόρ είναι τόσο καλό] είναι επειδή το 67 τοις εκατό του χρόνου που έχουμε την μπάλα», είπε ο διευθυντής της πόλης Sky Sports.

«Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Ο κύριος λόγος είναι ότι έχουμε την μπάλα. Αν έχετε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο τότε ο αντίπαλος δεν έχει την μπάλα.

«Φυσικά, ο αντίπαλος μπορεί να σκοράρει από σετ κομμάτια ή αντεπίθεση, αλλά όσο περισσότερο έχεις την μπάλα τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να σκοράρεις γκολ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο.

«Ίσως μια μέρα να αλλάξουν τους κανόνες, αλλά νομίζω ότι για να σκοράρει ένα γκολ χρειάζεστε την μπάλα.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις τίτλους, ειδικά την Πρέμιερ Λιγκ και την Μπουντεσλίγκα, αν αποδεχθείς πολλά γκολ. Την περασμένη σεζόν παραχωρήσαμε περισσότερα από το συνηθισμένο και δεν προσαρμοστήκαμε καλά σε κάποια πράγματα. Αλλά αν δείτε τους στόχους που παραχωρήσαμε σε όλα μας τα χρόνια εδώ στο Μάντσεστερ, στο Μόναχο, στη Βαρκελώνη, ήταν πάντα λίγοι. Λίγα, λίγα, λίγα.

«Και το κάναμε παίζοντας 50 ή 60 μέτρα μπροστά από το στόχο μας, και πάντα ήμασταν σταθεροί αμυντικά. Απολύτως, δεν θέλω να αποδεχθώ στόχους. Και θέλω να σκοράρω πολλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε με παίκτες καλής ποιότητας που θέλουν να έχουν την μπάλα».