Η Guardiola ανοίγει με το προνόμιο να προπονεί στην Αγγλία

Σε μια συνέντευξη με το Ρίο Φέρντιναντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα άνοιξε για το προνόμιο που νιώθει να προπονεί στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Σε αυτό το σημείο της καριέρας του, η προπονητική του Pep Guardiola στην Αγγλία είναι η επιτομή μιας ονειρικής διευθυντικής σταδιοδρομίας. Παρόλο που ξεκίνησε με το δεξί πόδι στην FC Barcelona, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμο με την Ισπανία ή τη Γερμανία. Ο Pep μπορεί να πέτυχε με τους δύο προηγούμενους συλλόγους του, αλλά το να το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο πρωτάθλημα είναι κάτι διαφορετικό. Η κουλτούρα, η προσοχή στη λεπτομέρεια από την FA. Ό, τι συνδυάζει για να κρατήσει αυτόν τον ανταγωνισμό το καλύτερο στον κόσμο είναι αυτό που έκανε έκκληση στην Pep περισσότερο.

Η εύρεση της επιτυχίας εδώ είναι ο απώτερος στόχος για κάθε μάνατζερ και η Pep το κάνει με σχετική ευκολία. Αν κερδίσει το UEFA Champions League με το Μάντσεστερ Σίτι, κανείς δεν θα του αρνηθεί την αναγνώριση ως ο καλύτερος μάνατζερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ναι, το είπα! Το Pep μπορεί να είναι καλύτερο από τον Sir Alex Ferguson αν κερδίσει τον απόλυτο διαγωνισμό ενώ προπονεί τους Πολίτες. Ξέρει πόσο προνομιούχος είναι που έχει την ευκαιρία να προπονήσει στην Αγγλία.

Η Πεπ λατρεύει την προπόνηση στη χώρα του Σαίξπηρ.

Κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης συνέντευξης με τον Rio Ferdinand στο BT Sport, ο Pep αποκάλυψε πόσο ενθουσιασμένος ήταν με τη σκέψη να προπονήσει στην Premier League. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι λατρεύει τον τρόπο που δεν παίρνει τόσο πολύ έλεγχο όσο έκανε σε άλλες χώρες: «Ήμουν απίστευτα χαρούμενος στη γενέτειρά μου στη Βαρκελώνη και στο Μπάγερν Μονάχου, δεν μπορείτε να φανταστείτε… το κλαμπ, την πόλη. Είμαι προνομιούχος που ήμουν εκεί. Αλλά εδώ, μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια νιώθω τόσο καλά.

«Είχα πάντα την αίσθηση, το όνειρο να έρθω εδώ, να προπονηθώ στη χώρα [William] Σαίξπηρ, στη χώρα των Beatles, στη χώρα Oasis, στα θέατρα, στις ταινίες. Αυτή η χώρα είναι ξεχωριστή για πολλούς, πολλούς, πολλούς λόγους και ήθελα να ζήσω αυτό. Μισώ τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στην Αγγλία επειδή θα ήθελα καλύτερο καιρό, αλλά έχω ό, τι χρειάζομαι για να κάνω τη δουλειά μου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επέκτεινα το συμβόλαιό μου».