Η FIFA μπορεί να προχωρήσει με το διετές Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το pushback

Μετά τη σημερινή συνάντηση με όλους τους εθνικούς μάνατζερ, η FIFA πιθανότατα θα συνεχίσει να σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν θέλετε να κατηγορήσετε ένα συγκεκριμένο άτομο για τη λήψη της απόφασης ενός διετείου Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορείτε να κατηγορήσετε τον Arsene Wenger της FIFA. Σωστά, ο πρώην μάνατζερ της Άρσεναλ εργάζεται τώρα για τη μεγαλύτερη δύναμη στο ποδόσφαιρο υπό τον Gianni Infantino. Αλλά αυτός είναι που προτείνει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2026. Όπως ίσως γνωρίζετε, το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς θα διοργανωθεί από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο Wenger παρέδωσε πρόσφατα μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη FIFA σε όλες τις επίσημες πλατφόρμες τους που περιγράφονται λεπτομερώς αυτό το σχέδιο.

Κατάφερε να το ξεγλιστρήσει στο τέλος της έκθεσης, αλλά φρόντισε να τον ακούσουν όλοι. Σήμερα, η προγραμματισμένη συνάντηση με όλους τους διευθυντές των εθνικών ομάδων πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ημι-εχθρικό περιβάλλον. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν συμφωνούν με αυτή την απόφαση λόγω του πόσο εξαντλημένοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές τους κάθε χρόνο. Μετά τη συνάντηση, υπήρξαν ορισμένες αποφάσεις που θα τεθούν σε πλήρη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αλλά στο τέλος, οι διευθυντές των εθνικών ομάδων έφυγαν από τη συνάντηση με την αίσθηση ότι η FIFA δεν τους έδωσε ποτέ την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς την ευλογία τους.

Ποια νέα μέτρα θα εφαρμοστούν;

Για αρχή, ο Βένγκερ αποκάλυψε ότι η 20η Δεκεμβρίου θα είναι η τελική συνάντηση όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Club 2021 θα μεταφερθεί επίσης από φέτος στο 2022 και θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, θα διεξαχθεί ένα συνέδριο στη Ντόχα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ακριβώς πριν από την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Βένγκερ δεν ήταν πολύ συγκεκριμένος στα σχέδια που είχε ήδη εξηγήσει στην έκθεσή του.

Πρόκειται να ξεκινήσουμε έναν ψυχρό πόλεμο μεταξύ δύο πλευρών που έχουν θεμελιώδεις διαφορές απόψεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεξάγεται το ποδόσφαιρο. Παρά την οπισθοδρόμια από παντού, ο Gianni Infantino φαίνεται να είναι αδιέξοδος για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών. Πήρε ακόμα και πλήρη υποστήριξη από τον Νικολά Μαντούρο. Ξέρεις ότι οι ιδέες σου είναι κακές όταν λαμβάνουν πλήρη υποστήριξη από τον δικτάτορα της Βενεζουέλας. Οι επόμενοι δώδεκα μήνες θα είναι ενδιαφέροντες για το μέλλον του ποδοσφαίρου.