Η CAF ψηφίζει για το αμφιλεγόμενο σχέδιο της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την Αφρικανική Σούπερ Λιγκ

Κατά τη διάρκεια μιας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στο Κάιρο, η CAF ανακοίνωσε τη θέση της σχετικά με τα διετή σχέδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και την αφρικανική Super League.

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) ανακοίνωσε την υποστήριξή της στα σχέδια της FIFA για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Κάιρο.

Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino έχει πιέσει σκληρά για το πιο διάσημο τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο να λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια, αντί για το παραδοσιακό τετραετές χάσμα.

Τόσο η UEFA όσο και η CONMEBOL αντιτάχθηκαν σε αυτό το σχέδιο, προτρέποντας την Infantino να υποδείξει ότι ορισμένοι οργανισμοί φοβούνται να χάσουν τη θέση τους στην κορυφή.

Η CAF υποστηρίζει το διετές σχέδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τώρα το CAF, ο πρόεδρος της οποίας, Πατρίς Μοτσέπε, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι το αμφιλεγόμενο σχέδιο της FIFA θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά το αφρικανικό ποδόσφαιρο, έχει στηρίξει την πρόταση.

«Η CAF χαιρετίζει την απόφαση του Κογκρέσου της FIFA να διεξάγει μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με τη φιλοξενία παγκόσμιων κυπέλλων της FIFA ανδρών και γυναικών κάθε δύο χρόνια», ανέφερε το ψήφισμα.

«Εάν η μελέτη της FIFA καταλήξει ότι είναι εφικτό, η CAF θα υποστηρίζει πλήρως τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA ανδρών και γυναικών κάθε δύο χρόνια».

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης της FIFA και πρώην μάνατζερ της Άρσεναλ, Αρσενάλ Βένγκερ, η οποία πραγματοποίησε παρουσίαση στο Κάιρο, δήλωσε στη Γενική Συνέλευση ότι πιστεύει ότι το διετές σχέδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εφικτό.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το αφρικανικό ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί από τη διοργάνωση ετήσιων τουρνουά νεολαίας.

Η Αφρικανική Σούπερ Λιγκ παίρνει το πράσινο φως

Η Γενική Συνέλευση της CAF ενέκρινε επίσης σχέδια για την έναρξη της Αφρικανικής Super League.

Το προτεινόμενο τουρνουά λέγεται ότι φιλοξενεί περίπου 20 ομάδες των καλύτερων συλλόγων της ηπείρου. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αφρικής πιστεύει ότι όχι μόνο θα ενισχύσει τα έσοδα για όλα τα κόμματα, αλλά θα προσφέρει επίσης υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού.

Ο Infantino έχει υποσχεθεί CAF για την πλήρη υποστήριξη της FIFA για το διαγωνισμό, ο οποίος πιστεύει ότι αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους αφρικανικούς συλλόγους.