Η Aubameyang ανακοινώνει την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο

ο επιθετικός της Βαρκελώνης τελειώνει την καριέρα του στη Γκαμπόν μετά από δέκα χρόνια εκπροσώπησης του έθνους.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ επιβεβαίωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει για την Γκαμπόν.

Μετά από μια πρόωρη έξοδο από την ομάδα της Γκαμπόν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον Φεβρουάριο, ο επιθετικός της Βαρκελώνης αποφάσισε να τερματίσει τη διεθνή του καριέρα.

Ο πρώην επιθετικός της Arsenal έχει επιδείξει εντυπωσιακή φόρμα στις εμφανίσεις του στη Βαρκελώνη από την ένταξή του στην ομάδα τον περασμένο χειμώνα.

Τώρα θα έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην καριέρα του στο Camp Nou.

«Μετά από 13 χρόνια υπερηφάνειας για την εκπροσώπηση της χώρας μου, ανακοινώνω ότι τερματίζω τη διεθνή μου καριέρα», έγραψε ο αρχηγός της Γκαμπόν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το λαό της Γκαμπόν και όλους όσους με στήριξαν.

«Θα κρατήσω πολλές καλές αναμνήσεις. Όπως τη μέρα που έκανα το ντεμπούτο μου στο Ρόμνισπορ. Ή την ημέρα που επέστρεψα από τη Νιγηρία με την Αφρικανική Μπαλόν ντ’Ορ.

«Το να το μοιράζεσαι με όλους τους ανθρώπους ήταν μια αξέχαστη στιγμή. Ευχαριστώ τον Πρόεδρό μας, τον Εξοχότατο Ali Bongo Ondimba, ο οποίος ανέκαθεν υποστήριζε τους Πάνθηρες και πάντα εργάστηκε για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, το προσωπικό και τους παίκτες που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας.

«Τέλος, ευχαριστώ τον πατέρα μου. Μου έδωσε την επιθυμία να κάνω ό, τι κι αυτός, ελπίζοντας να τον κάνω περήφανο φορώντας τα χρώματά μας».

Ο Aubameyang φεύγει από τη Γκαμπόν αφού έκανε 72 καπέλα και σκόραρε 30 γκολ για την εθνική ομάδα.