Η Arteta χαιρετίζει τους νέους της Άρσεναλ μετά την πορεία της Σλάβια στην Πράγα

Ο Mikel Arteta χαρακτήρισε τους νέους του «χαρά για να παρακολουθήσουν» καθώς η Arsenal κατέρριψε τη Slavia Prague για να φτάσει στα ημιτελικά του Europa League για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Ο Mikel Arteta έμεινε εντυπωσιασμένος με την εμφάνιση της πλευράς του απέναντι στη Slavia Prague, αλλά ιδιαίτερα ξεχώρισε το δίδυμο των Bukayo Saka και Emile Smith Rowe.

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Emile Smith Rowe και Bukayo Saka πρωταγωνίστησαν για τους Gunners καθώς συγκλόνισαν τους οικοδεσπότες με μια ωραία οθόνη πρώτου ημιχρόνου, χτυπώντας τρία γκολ σε έξι λεπτά καθ ‘οδόν προς μια νίκη 4-0 τη νύχτα.

Ο Smith Rowe είχε ένα γκολ που είχε αποκλειστεί από την VAR για οφσάιντ πριν ο Nicolas Pepe ανοίξει το σκορ, ο Alexandre Lacazette μετατρέπει στη συνέχεια ποινή αφού ο Saka είχε φάουλ πριν από την Αγγλία διεθνή προσθέσει ο ίδιος τον τρίτο.

Ο Lacazette θα χτυπούσε ξανά σε ένα πιο δειλό δεύτερο ημίχρονο για να δει την Arsenal μέσω 5-1 συνολικά και σε μια σύγκρουση τεσσάρων με τον πρώην προπονητή Unai Emery και την Villarreal πλευρά του.

Saka και Smith Rowe έχουν αυξηθεί για να είναι βασικά πρόσωπα στην ομάδα Arsenal υπό τον Mikel Arteta και ο Ισπανός δεν κράτησε πίσω σε γεμάτη επαίνους γι ‘αυτούς.

«Για μένα, είναι χαρά να τους παρακολουθώ να παίζουν και να τους παρακολουθώ κάθε μέρα στην προπόνηση» είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Πώς συμπεριφέρονται, το πάθος και η δέσμευση που έχουν για το σύλλογο και πόσο τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο.

«Πρέπει να τους αφήσετε να εκφραστούν και να τους δώσετε συγκεκριμένο χώρο εργασίας, καθώς και κάποιες ιδέες για το πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιδιότητές τους. Τότε είναι στο χέρι τους. Σκέφτηκα ότι και οι δύο ήταν πολύ καλές σήμερα».

Η Arteta πρόσθεσε: «Οι παίκτες πρέπει να κάνουν ο ένας τον άλλον καλύτερο. Αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν. Στη συνέχεια, χρειάζεστε κάποιον στο πίσω μέρος για να κάνει αυτούς τους παίκτες καλύτερους και να πάρει το περιβάλλον, τη συλλογική κατανόηση, τον τρόπο που θα έπρεπε να είναι».

«Το ίδιο συνέβη και με την οπίσθια γραμμή. Σήμερα φαινόμασταν πολύ συμπαγείς και δεν νομίζω ότι δεχτήκαμε την ευκαιρία στον στόχο. Αυτό ίσως οφείλεται σε μια μικρή συνέχεια ή λίγη βοήθεια σε αυτές τις στιγμές κατανόησης.»